Quantcast
Channel: טויוטה | שטח
Viewing all 253 articles
Browse latest View live

וידאו: הטנדרים של דטרויט

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

תערוכת דטרויט, בירת תעשיית הרכב האמריקאית במישיגן, נחשבת לחשובה ביותר ביבשת החדשה ומכיוון שטנדר הוא הרכב הנמכר ביותר בארה"ב בכמעט 4 עשורים האחרונים, היא שימשה השנה כבמה להצגת כמה בעלי ארגז חדשים או מחודשים. כוכב התערוכה, היה הפורד F150 ראפטור עליו כבר דיווחנו, אולם למרות ההילה והפופולאריות הרבה לה זכה, מדובר בטנדר נישה ייחודי שאינו מיוצר במספרים גבוהים יחסית לדגמי הלחם והחמאה של הקטגוריה. לצערנו אף אחד מארבעת הדגמים הללו לא יעשה עליה ארצה בקרוב, כך שפעם נוספת ניאלץ לקנא באזרחי ארץ האפשרויות.

מדי קרב
קרייזלר חשפה גרסת ממוקדת לשטח של הטנדר הקומפקטי בהיצע (במונחים אמריקאים כמובן), ה-1500 המכונה Rebel (מורד), אך אין מדובר בתשובה לפורד ראפטור הקיצוני, אלא בגרסה מיושבת יותר. השינויים הוויזואלים כוללים פגוש וסבכה קידמת בעיצוב שונה הצבועים שחור (במקום ניקל) וצמד כונסים במכסה המנוע בפרופיל צמיגי שטח Toyo Open Country AT גדולים במידה 285/70R17 (שווה ל-33") על חישוקים יחודיים וכנפונים שחורים בעוד באחוריים הכיתוב RAM מפאר את כמעט את כל גודלה של דלת הארגז כך שהתוצאה הכללים נראית קרבית הרבה יותר מהמקור. גם תא הנוסעים זוכה לנגיעות ייחודיות כמו שילוב צבעים שחור ואדום וריפוד המושבים הקדמיים מעוצב כטביעת קוליס של צמיג. ה-Rebelמצוייד במיתלי אוויר (ייחודיים לראם 1500 בסגמנט) שכאן מגביהים את המרכב ב-2.54 ס"מ נוספים בהשוואה לדגם הרגיל ומאפשרים מרווח גחון נדיב של 26.2 ס"מ. בנוסף לכך הזרוע התחתונה במתלה עצמות עצה כפולות מלפנים חוזקה ובולמי הזעזועים המוטות המייצבים וההיגוי בכיול ייחודי לדגם. היצע יחידות הכוח כולל רק את צמד לוגמי הבנזין: PentastarV6 בנפח 3.6 ליטר עם 305 כ"ס או HEMIV8 בנפח 5.7 ליטר עם 395 כ"ס המשודכים לתיבת הילוכים אוטומטית עם 8 יחסים, תיבת העברה עם הילוך כוח, יחס העברה סופי קצר של 1:3.92 ודיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה.

עכשיו גם בדיזל
הטנדר הענק של ניסאן, הטיטאן, הוא הוותיק ביותר בסגמנט ומאז הוצג לראשונה בסוף 2003 הוא משווק ללא שינוי ועד כה גם לא מצליח להתקרב לנתוני המכירות של שלושת האמריקאים. בשנה האחרונה נמכרו 15,691 טיטאנים לעומת 763,402 סדרה F של פורד, 480,414 שברולט סילברדו, 355,673 ראם ואפילו טויוטה טונדרה, הפחות חביבה על הקהל הפטריוטי, רשמה 112,732 יחידות. כעת ניסאן מציגה את הטיטאן החדש שמכונה XD ואינו מיועד להתחרות ישירות בסדרות הדגמים של היצרנים האמריקאים אלה למלא את החלל שבין ה-F150 ל-F250, לשון ניסאן.
החרטום מוחצן גם בסטנדרט האמריקאי עם יחידות תאורה גדולות משולבות לד וגריל ענק מצופה ניקל בעוד תא הנוסעים שודרג משמעותית מבחינת איכות החומרים ורשימת האבזור שכוללת התראה על עצמים נעים, מצלמה היקפית עם הנחיה לנגרר ועוד. החדשה העיקרית היא מנוע טורבו דיזל חדש תוצרת Cummins בתצורת V8 בנפח 5.0 ליטר המפיק 310 כ"ס ו-76.7 קג"מ ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית של Aisin עם 6 יחסים. למרות שהמספרים לא ממש מרשימים בהשוואה למנועי דיזל מודרניים, בלוק המנוע עשוי מגרפיט ברזל דחוס שחזק יותר וקל יותר מברזל רגיל וכפועל יוצא תורם להפחתת הוויברציות. מנועי בנזין V6 ו-V8 הפופולאריים יותר בשוק היעד יוצעו בהמשך.
מנכ"ל קונצרן רנו-ניסאן קרלוס גוהן אמר כי הניסיון השני של החברה בסגמנט הטנדרים האמריקאים ממלא את הנישה בין הטנדרים הקטנים לגדולים עם צפי למכירת כ-150 אלף יחידות, פי עשרה יותר משנה שעברה.

ההיילקס האמריקאי
טויוטה טקומה, החולק מרכיבים רבים עם ההיילקס, צובר פופולאריות גוברת ומחזיק כבר כמה שנים בתואר הטנדר הנמכר ביותר של יצרן שאינו אמריקאי עם יותר מ-150 אלף יחידות בשנה (החמישי ברשימת הטנדרים והנמכר ביותר מבין הטנדרים הקטנים) אבל ב-2014, השנה ה-11 מאז הושק הדור השני הואט קצב המכירות וכעת נחשף הדור השלישי. החידוש העיקרי נוגע ליחידת הכוח, V6 בנפח 3.5 ליטר המצויד במערכת הזרקת דלק כפולה; שני מזרקים לצילינדר, האחד מזריק דלק ישירות לצילינדר והשני לסעפת היניקה (לפני השסתום) ואמור לשפר משמעותית את זמינות הכוח ואת צריכת הדלק בהשוואה למנוע 4.0 ליטר הוותיק מהדגם הקודם, אם כי טויוטה טרם פרסמה נתוני תפוקה. יחידת הכוח הבסיסית; 4 צילינדרים בנפח 2.7 ליטר תשווק כבעבר אולם תיבת הילוכים אוטומטית עם 6 יחסים תוצע בשידוך לצמד יחידות הכוח ותחליף את הקודמת שהציעה 4 יחסים במנוע הקטן ו-5 בגדול. השלדה עשויה מפלדה בחוזק מתיכה גבוה האמורה לתרום להפחתת משקל ושיפור ההתנגדות לגלגול ובשילוב כיול חדש למיתלים (שנותרו כבעבר עצמות עצה כפולות עם קפיצי סליל מלפנים וסרן חי עם קפיצי עלה מאחור ובעלי מהלך ארוך מבעבר) ישפרו את נימוסי הכביש ואת נוחות הנסיעה. עבור חובבי השטח תוצע גרסת TRD Off-Road שכוללת מערכת בקרת שליטה המתאימה את מערכות הרכב לתוואי השטח הנבחר, בקרת זחילה המאפשרת תווך מהירויות שבין 1.6 ל-8 קמ"ש, סיוע לזינוק בעליה ונעילה לדיפרנציאל האחורי.
דווקא העיצוב החיצוני נותר דומה מידי לדגם הקודם והשינויים מסתכמים בחזית אגרסיבית יותר ובתי גלגל מודגשים בעוד זה הפנימי עבר שינוי גדול יותר בזכות שימוש בחומרים איכותיים יותר ואבזור כמו מסך מגע, בקרת אקלים מפוצלת, טעינה אלחוטית לסמארטפון וגם מערכת להתראה על עצמים בשטחים המתים.

טנדר עירוני
בשונה משלושת האחרים, היונדאי סנטה קרוז קרוסאובר הוא דגם תצוגה רעיוני שעוד רחוק מהגעה לקו הייצור. לדברי יונדאי רבים מרוכשי הטנדרים לא צריכים את יכולות השטח והעמסה ולא מוכנים לשלם את המחיר על כך בשימוש היומיומי. לראיה טוענים הקוריאנים, הסגמנט הצטמצם בחמישה אחוזים בעשר השנים האחרונות, בעיקר בקרב לקוחות צעירים שבדיוק אליהם מכוון החברה עם הקונספט החדש שמשלב בין תצורת הטנדר ליכולת של מכוניות הפרטות בכל הנוגע לנוחות, התנהגות כביש וצריכת דלק.
בשונה מהנהוג אצל הדוד סם, הסנטה קרוז בעל מימדים של קרוסאובר קומפקטי מציעה מקום לחמישה נוסעים כשהכניסה לאלו האחוריים נעשית באמצעות דלתות התאבדות. דלת תא המטען יכולה לנוע אחורנית ולהגדיל את תא מטען לנפח דומה לטנדרים הקטנים (היילקס, דימקס ושות') שיאפשר לכם להעמיס אופנוע שטח למשל. בחזית שוכן מנוע מאוד לא אמריקאי, 2.0 ליטר טורבו דיזל המפיק 190 כ"ס המעביר את הכוח לכל ארבעת הגלגלים.על העיצוב המרהיב והייחודי נראה שאין צורך להכביר במילים.


GM תציג מתחרה לרנגלר?

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

בשנים האחרונות, מותג GMC של ג'נרל מוטורס מייצר דגמים זהים לחטיבת המסחריות של שברולט. כך עם סיירה וסילברדו, יוקון וטאהו, אקדיה וטרוורס, קניון וקולרדו (שניהם קרובי משפחה של הדימקס) שפרט להבדלי עיצוב קלים מדובר למעשה באותם דגמים בדיוק. אבל כעת מדווח העיתון הכלכלי, וול סטריט ג'ורנל, כי GMC עשויה לפתח זהות עצמאית יותר עם דגם ייחודי לה.

רכב התצוגה מ-2008 - האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

רכב התצוגה מ-2008 – האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

לדברי מקורות העיתון, ג'נרל מוטורס ביקשה מאולמות התצוגה של GMC בארה"ב לערוך משאל בקרב הלקוחות שיבדוק את ההתעניינות לדגם שיתחרה בג'יפ רנגלר. זאת כחלק ממהלך להצעיר את המותג שהיצע הדגמים שלו כולל בעיקר טנדרים ורכבי שטח ענקיים הפונים לשכבות מבוגרות באוכלוסיה.

רכב התצוגה מ-2008 - האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

רכב התצוגה מ-2008 – האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

כזכור זו אינה הפעם הראשונה בה ג'נרל מוטורס שוקלת לייצר מתחרה לרנגלר, בתערוכת דטרויט ב-2008 חשפה את ההאמר Hx קונספט כתשובה לג'יפ האייקוני. אלא שמאז הושמה חטיבת האמר במרכז הכוונות של הארגונים הירוקים בעקבות משבר האנרגיה שהעלה את מחירי הנפט החל מאמצע העשור הראשון של המילניום לשיא בקיץ 2008 מכירות החטיבה התרסקו והביאו להחלטה על הורדת השאלטר של המותג במאי 2010.

הנה יצירה של BUREKO הצ'כית

כעת יתכן שרכב התצוגה המרהיב יקרום עור וגידים תחת חטיבת GMC אבל זו לא תהיה משימה קלה להציג מתחרה לג'יפ המוכר ביותר בעולם, על אחת כמה וכמה כשההיסטוריה שלה לא מפוארת כמו זו של גיבור מלחמת העולם השנייה. טויוטה עם ה-FJ וגם האמר בשנותיה הטובות עם ה-H3 לא הצליחו להראות את האגזוז לפרצוף המוכר של 7 פסים וצמד פנסים עגולים. לנוכח סכנת ההכחדה המרחפת מעל רכבי השטח האמיתיים, נקווה שזה לא יוציא את הרוח מהפרשים של GMC.

ויצרן הרכב הכי גדול בעולם הוא…פולקסווגן!

$
0
0

כתב: רוני נאק

הענקית מגרמניה מכרה בשנת 2014 לא פחות מ-10.14 מליון מכוניות, כשהיא רושמת עליה של 4.2% במכירות ביחס לשנה שעברה ועוברת – לראשונה בהיסטוריה שלה – את רף ה-10 מיליון כלי רכב. לצמיחה הזו תרמו כמובן כל מותגי הרכב של הקבוצה כשבכל אחד מאלו נרשמה עליה ביחס לשנת 2013. ובכל זאת טויטה מכרה מעט יותר מכוניות – 10.23 מיליון יחידות – פער קטן לכל הדעות.

פולקסווגן קרוס קופה GTE. קרוסאובר היברידי שאולי מקווים יטה את הכף לטובת VW בשנת 2015. צילום: VW

פולקסווגן קרוס קופה GTE. קרוסאובר היברידי שאולי מקווים יטה את הכף לטובת VW בשנת 2015. צילום: VW

"תנאי השוק היו קשים מאד" אמר יו"ר הקבוצה מרטין ווינטרהורן ערב פתיחת תערוכת דטרויט. ובכל זאת, בעוד שמכירות טויוטה ו-GM  סבלו בעיקר ממורדות מאז משבר הסאב-פריים ב-2008, המכירות של קבוצת VW  ממשיכים לעלות בהתמדה.

התרומה לצמיחה העקבית מגיעה בעיקר מחדירה מוצלחת לשוק הסיני עם צמיחה של 12% במכירות שהם 36% מסך המכירות העולמיות של הקבוצה – בהחלט מכרז כובד משמעותי. VW  הייתה אחת מיצרניות הרכב הראשונות אשר זיהו את הפוטנציאל הסיני והקימו מפעלים בדרקון המתעורר. לפי פולקסווגן הם ימשיכו להשקיע בסין עם תכנית של כ-22 מיליארד אירו מהשנה ועד 2019 עם כוונה להגיע לתפוקה של 4 מליון כלי רכב רק בשוק הסיני לבדו.

פולקסווגן פאסאט החדשה. גדולה וטכנולוגית יותר - קריצה חזקה לשוק האמריקאי. צילום: VW

פולקסווגן פאסאט החדשה. גדולה וטכנולוגית יותר – קריצה חזקה לשוק האמריקאי. צילום: VW

אולם נקודת החולשה העיקרית של VW  היא במערב ובעיקר בארה"ב עם ירידה של 10% במכירות בשנת ב-2014 של מותג פולקסווגן. לכן, הרבה תלוי בדגמים אשר הוצגו בדטרויט ובהם SUV  היברידי חדש וסקסי אשר עשוי לדבר לקהל האמריקאי. זאת יחד עם התגבור אשר צפוי להיות עת הגעת הפאסאט החדשה לשוק האמריקאי.

ביצועי מניית VW בחמשת השנים האחרונות (BLOOMBERG):

VW stock

VW stock

 

פולקסווגן מתקשה להודות שהרווחיות של פלטפורמת MQB  החדשה (פלטפורמה אחידה שתשמש כמה שיותר דגמים ומותגים) אינה כפי שהעריכו בתחילת הדרך. לדברי אנאליסטים של שוק הרכב "התוצאות עד עתה לא היו כפי שציפו". בשנה שעברה הודיעה VW  על תכנית לצמצם עלויות ב-5 מילארד אירו – זאת על רקע בקשות הולכות ונשנות של זכייני הקבוצה, מכל רחבי העולם, להוריד את מחירי המכוניות לרמה תחרותית יותר.

דאצ'יה דאסטר מול סובארו XV

$
0
0

כתב: ניר בן זקן צילום: נועם עופרן/רונן טופלברג

המבחן הבודד לדאצ'יה דאסטר העלה הגיג לעמת אותו מול הקרוסאובר היחיד בשוק אשר מציג מחיר, יכולות ומפרט דומים – סובארו XV בגרסה הידנית ועם מנוע 1.6ל'. להלן המסקנות:

כשנחת בארץ הסובארו XV עם מנוע 1.6 מצויד בתג מחיר כמעט כמו של מכונית משפחתית הוא הפך לרכב ה-4X4 הזול בישראל וכנהוג במורשת סובארו הציע הרבה יכולת ואופי, בעיקר מעבר לאספלט אבל הדאסטר מאיים לנפץ את ההגמוניה.
עיצוב מעולם לא היה אחד מאבני הדרך של היצרן מטוקיו, וגם ה-XV אינו יפה תואר. הוא נראה מסוקס בזכות פסי הגנה מפלסטיק שחור סביב בתי הגלגל, חישוקים מושחרים ופסי גגון מסיביים, אבל גם בצבע כתום בוהק הוא לא נאה ומרשים כמו הדאסטר. תא הנוסעים היפני לעומת זאת עדיף משמעותית; איכותי יותר, המושבים נוחים (אם כי פחות תומכים) שטחי החלונות הגדולים תורמים לתחושת אווריריות ובעיקר הוא מציע מרווח עדיף גם מלפנים וגם מאחור למרות בסיס גלגלים קצר יותר (263.5 ס"מ). תא המטען לעומת זאת קטן משמעותית (380 ליטר).

סובארו XV מול דאצ'יה דאסטר. מבחן התמורה עם גרסאות ידניות. יתרונות אוביקטיביים ודיסוננס קוניטיבי בדילמה לרכב השטח העממי. צילום: נועם עופרן

סובארו XV מול דאצ'יה דאסטר. מבחן התמורה עם גרסאות ידניות. יתרונות אוביקטיביים ודיסוננס קוניטיבי בדילמה לרכב השטח העממי. צילום: נועם עופרן

מנוע הבוקסר 1.6 ליטר המוכר של סובארו מפיק 114 כ"ס ובמקרה שלנו משודך לתיבה ידנית עם 5 יחסים. בתאוצה מהמקום ה-XV היה זריז יותר, אבל בתאוצות ביניים המדמות עקיפה וחשובות יותר בעולם האמיתי רצועת הכוח הצרה של הסובארו (15.3 קג"מ ב-4,000 סל"ד) השאירה אותו מאחור. המיתלים של ה-XV מוצקים למדי כך שנוחות הנסיעה פחות טובה, אבל משתפרת ככל שעולה המהירות. מהעבר השני התנהגות הכביש חדה ומושחזת יותר עם נכונות מרשימה לצלול לתוך הפניות. חבל רק שבורר ההילוכים מעורפל וגם דוושת המצמד רכה וחסרת דיוק.

השקה מקומית סובארו XV בנפח 1.6ל'. חבילת איבזור אנרג'י כוללת מערכת שמע מקורית, חישוקי גלגלים גדולים ועוד. 7 כריות אוויר הן פריט תקני. צילום: רונן טופלברג

איכות הפנים עדיפה. מולטימדיה מקומית וחבילת בטיחות הכוללת 7 כריות אוויר הן פריט תקני. צילום: רונן טופלברג

מבחן רכב סובארו XV

סובארו פורסטר נגד כל העולם

בשטח, כל עוד מדובר בשביל מפולס היטב, ל-XV יש את הגנים של מי שהייתה פעם אלופת העולם בראלי והוא מאפשר לנהג להפיק טונות של אדרנלין (למרות המנוע החלש), גורם לדאסטר להרגיש גמלוני. אבל אף אחד לא קונה את אחד מהשניים כדי לכבוש את ראלי פינלנד, אלא ככלי לטיולים ובשביל המשובש נוקשות המיתלים של ה-XV גורעת מנוחות הנסיעה בקצב משפחתי. מרווח הגחון טוב יותר (22 ס"מ) אבל זוויות המרכב הרבה פחות (זווית גישה/נטישה 29.3/19.6 מעלות) בעיקר בגלל פגוש קדמי נמוך שדורש משנה זהירות ומהלך המיתלים קצר יותר הגורם ל-XV להניף את גלגליו באוויר מוקדם יותר. למרות הימצאותו של הילוך כוח, הוא בעל יחס העברה ארוך למדי (1.477) ולמעשה לדאסטר קצב זחילה איטי יותר המקנה לו בלימת מנוע טובה יותר ומקל על הנהג בצליחת מכשולים.

מבחן רכב סובארו XV 1600. סידור הגחון טוב ושומר על החלקים הרגישים ביותר. צריל לשמור בשטח על זרועות המתלים. בקרת המשיכה - רואים? - עובדת נהדר. צילום: רונן טופלברג

מבחן רכב סובארו XV 1600. סידור הגחון טוב ושומר על החלקים הרגישים ביותר. צריך לשמור בשטח על זרועות המתלים. בקרת המשיכה – רואים? – עובדת נהדר. צילום: רונן טופלברג

רק אחד מכל 14  XV עם מנוע 1.6 ליטר שנמכר בשנה שעברה מצויד בגיר ידני (ושיווק גרסת ה-2.0ל' הידנית הופסק בשל חוסר עניין), כך שסובארו המציעה אופציה אוטומטית (תיבה רציפה) מהווה יתרון מוחץ בעבור רבים. אבל אם לא אכפת לכם לערבב הילוכים כדאי שתחשבו על הדאסטר. פרט ליכולת הדינמית הוא לא נחות בדבר מה-XV בכביש ואפילו נוח וחסכוני הרבה יותר (9.5 קילומטר לליטר לעומת 14.5 ק"מ לליטר בדאסטר). מי ששוקל אחד מהשניים האלה עושה זאת בעיקר בגלל יכולת השטח, אחרת עדיף לרכוש את אחד מעדר הקרוסאוברים המפונפנים. היתרון הגדול של הדאסטר בשטח, הופך את הבחירה בו למובהקת עוד יותר.

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר

$
0
0

כתב: רוני נאק צילום: תומר פדר

מחיר 370,000 שקלים

190 כ"ס טורבו דיזל 3.0ל'

מולטימדיה TOYOTA TOUCH

הנעה כפולה קבועה ו-LOW

8.5 ק"מ/ל'

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

ענן אפור וכבד התקרב אלינו במהירות – ממש בגובה השמשה ומכסה המנוע הארוך. הווילון שתלוי תחתיות מסתיר לסירוגין את בקעת באר שבע הפרושה לפנינו מעמדת התצפית על הכתף של הר חירן. הענן נראה זועף וכועס על מי שלא רק פלש לשטח שלו אלא העז והתחצף לעמוד מולו – פגוש מול ברק – כקורא תיגר. משב רוח חזק מאד בישר את המגע הקרב, סביבנו אפילו הנמוכים שבעשבים השפילו ראשם כמתכוננים למכה שתבוא, והלנדקרוזר התנודד קלות על מתליו כשהרוח האיתנה מנסה להזיזו ממקומו. בסוף זה הגיע – הענן עטף אותנו בשמיכת ערפל סמיכה, גשם זלעפות ניתח בעוצמה על השמשה מתוגבר עם ברד עוקצני שמתופף בעוצמה על הפח. בפנים, בתוך הלנד קרוזר, הגברתי מעט את החימום למושבי העור, הפעלתי את המגבים על קצב מעט מהיר יותר, ובאדישות הראויה למי ששטח הוא ביתו מזה קצת יותר מ-60 שנים – סבבנו לאחור ועשינו פעמינו לחוף המבטחים של יער יתיר הסבוך.

 

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

טויוטה לנד קרוזר

זה הדור הרביעי של ה"פארדו" אשר הוצג בעולם בשנת 1990 – ומהווה את הענף הממוקד ל"נוחות" של משפחת לנד קרוזר (בניגוד לענף ה"שטח" של סדרה 70 הקשוח). הדור האחרון הוא עידכון עמוק של ה-150 שאנו מכירים ואם נביט במפרט האיבזור שלו נגלה שהוא מציע יותר מהכל כמעט בכל תחום. אם זה עיצוב חזית אגרסיבי ובולט יותר, יחידות תאורה בולבוסיות בחזית וגדולות יותר מאחור וכנפיים מעט יותר מנופחות. היחד בין חלקי הפח לשמשות נראה שקטן מעט במחיר העיצוב הזה – אבל השפה והמראה הוא "לנד קרוזרי" אופייני ומוכר ומה שהפך את רכב השטח הזה למוביל הסגמנט ולאחד מכלי השטח הנחשקים ביותר (כחדש או משומש) אצלנו.

בסיס הגלגלים ומפשקים נותרות ללא שינוי – 279 ס"מ בין הסרנים. אורך כולל של 476 ס"מ וגובה של 184.5 ס"מ. המידות האלו חשובות בעיקר בגרסת הלקצ'רי שהגיעה לבחינה אשר צויידה ב-7 מושבים.

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

הקרוזר החדש נותן עוד גם במונחי איבזור. תמצאו בו את המולטימדיה העדכנית של טויוטה, ריפודי עור לכל שבעת המושבים, בקרת אקלים מפוצלים, מושבים מחוממים, מערך בטיחות מרשים מאד עם 7 כריות אוויר, 5 משענות ראש מתכווננות וכמובן בקרת יציבות, בקרת משיכה, מערכת נוספת לסיוע בזינוק בעליה ובקרת מהירות במורד.

חישוקי הגלגלים הם במידה 17 המאפשרת בחירה של מגוון גדול מאד של צמיגי שטח וצמיגים דו-שימושיים קשוחים יותר ממה שמגיע בחבילה המקורית. הצמיג החמישי – הרזרבי – כבר מזמן נטש את הדלת האחורית לטובת התקנה מתחת לרצפת הרכב. חוסך מקום אבל עשוי להיות קשה לגישה בשטח. גם הדלת האחורית נפתחת הצידה (שריד לימים שהמשקל של הגלגל החמישי חייב זאת) אבל כיום כבר לא רלוונטי וסוג של התרפקות על העבר שפוגמת בשימושיות.

באיזורים המכאניים נזכיר כי עדיין מדובר ברכב שטח עם הפזיולוגיה ההיא של פעם. שלדת סולם גמישה שעליה מותקן המרכב. המתלים בחזית הם מסוג עצמות עצה כפולות עם קפיצי סליל ומאחור סרן חי עם זרועות רדיוס ומבנה רב-חיבורי.

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

בקפיצה מסדרה 150 לדור הנוכחי לא נעשה שינוי במנוע. זה עדיין טורבו דיזל 3.0ל' עם 4 צילינדרים אשר מפיק 190 כ"ס ב-3,400 סל"ד נמוכים ו-כמעט 43 קג"מ מ-1,600 סל"ד. תיבת הילוכים אוטומטית עם חמישה הילוכים ופיקוד טיפטרוניק מעבירה את הכוח לטרנספר עם דיפרנציאל TORSEN מרכזי ויש גם LOW ביחס של 1:2.566. ההנעה היא כמובן כפולה-קבועה לכל הגלגלים. גם אם לא מדובר ביחידת ההנעה המודרנית ביותר, הרי שעסקינן רכיבים חסונים ומוכחים.

בעיר ומחוצה לה

בשונה מהדורות הקודמים של לנד קרוזר הדור הנוכחי מושיב אותך עמוק יותר בתוכו. והתחושה הזו מתחזקת בשל שטח חלונות קטן יחסית, משקוף נמוך לשמשה הקדמית ומכסה מנוע שהוא מאד דומיננטי בשדה הראיה שלך. זו גישה מאד שונה מהנהוג בסגמנט – ובעבר גם בטויוטה – שם רוצים לגרום לנהג לחוש "מעל", וליהנות משדה ראיה רחב אם של הרחוב העירוני שלפניו או של מרחבי הסרנגטי. הדור הנוכחי של הקרוזר עבר ריכוך מתלים מאד מורגש אשר מתורגם לשיפור מהותי בנוחות הנסיעה בתוך העיר ובשיוט בינעירוני. אותה רכות היא גם חרב פיפיות אשר מכה אם תנסו להיות מעט יותר נמרצים ולטלטל את ה- 2,225 ק"ג היבשים של הרכב הזה.

 

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה היילקס

מבחן רכב טויוטה ראב-4

למנוע השהיית טורבו מורגשת למדי שמתבטאת בזמן שעובר מהלחיצה על המצערת ועד שהכוח מתחיל לזרום ממנו. זו בולט, ביציאה מרמזור, ביציאה מפניות ובתאוצות ביניים. זה לא היה כזה נורא אם בידוד הרעשים היה טוב יותר. וה-NVH הוא בהחלט הטוב ביותר שהיה מעולם בלנד קרוזר – עם הסתייגות מרעש המנוע אשר נוכח בקבינה על פני כל הספקטרום.

ראוי לציין את המיזוג הכפול המצוין, את הראות החוצה משורת המושבים השנייה והשלישית ואפילו הגישה לשם – לשורה השלישית יחסית נוחה ותמצאו בה מושבים ראויים גם לבוגרים. המרווח לראש בכל השורות טוב, וכך גם לרגליים ואני רק מסתייג ממושבי הכורסה הקדמיים שהיו רחבים מדי למסגרת הים תיכונים הקטנה שלי…

מחוץ לעיר הקרוזר משייט באופן נעים מאד במהירות המצוינת על התמרורים. נסו לנהוג מהר או מהר מאד ותגלו רעשי רוח מוגזמים ממסדרות החלונות, קול המנוע מתחזק ביחס ישר וצריכת הדלק שלא הבריקה עם ממוצע של כ-8.5 ק"מ/ל'.

שטח

וזו הסיבה שבעטיה אנחנו כאן. ובשטח, הקרוזר לא מפשל DNA זה DNA ואין מה לעשות. רכות המתלים מספקת נוחות נסיעה מעולה בקצב הנהוג בשטח. הבידוד של מהמורות גדולות כקטנות מעולה כשהמנוע מגרגר לו כחתול שבע בסל"ד נמוך. העברת ההילוכים לרוב חלקה מאד ולא מורגשת ואם יש לי סיבה לקטר זה על הדרך שבא הניהול שלה ממהר לטפס להילוך הגבוה ביותר. תפעול ידני של זו, יפתור את הבעיה.

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מהלך המתלים מצוין וכך גם מרווח הגחון אשר עומד על 22 ס"מ וזוויות המרכב שעומדות על גישה 32 ונטישה 25 מעלות. הנתונים האלה מאפשרים לקרוזר לעבור בכל שביל הגיוני ללא דרמה או מאמץ – אפילו במצבו הסטנדרטי ביותר – כפי קבלתם אותו מאולם התצוגה. אם בכל זאת נקלעתם להצלבה אשר תכריע את מהלך המתלים תצטרף למאמץ בקרת המשיכה אשר מתערבת בזריזות ראויה כדי שתמשיכו בשטף התנועה. ההתערבות של נעילת הדיפ' המרכזי שקופה לגמרי וגם ניתן לנעול אותו מראש אם תדעו שהנכם צפויים להיכנס לשטח טכני.

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

עם מיכל דלק של 87 ליטר וממוצע צריכה של כ-8.5 ק"מ/לליטר תקבלו טווח נסיעה העולה על 700 קילומטרים. בהחלט מספיק לגיחת שטח עמוקה מבלי לחשוש ממחסור בסולר. אהבתי את ספק הכוח של 220V אשר מגיע כפריט סטנדרטי ואת המבחר הגדול של שקעי מתח ותאי אחסנה שיש. שימושי בכל הרפתקת שטח ראויה.

 

סיכום

קל מאד לראות מדוע טויוטה לנד קרוזר מוביל את הסגמנט כל כך הרבה שנים ומדוע הוא בין כלי הרכב היחידים במחירון לוי יצחק אשר שומר על ערכו בקנאות מול שוק יד שניה הקורס מרוב היצע. יחד עם זאת, הסביבה של הקרוזר השתנתה מאד בשנים האחרונות ונהיגה בכלי המרשים הזה בכל זאת משאירה רושם אנאכרוניסטי.

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

מבחן רכב טויוטה לנד קרוזר. מוכן להרפתקה ומתרפק על העבר. 370,000 שקלים לגרסה הבכירה. צילום: תומר פדר

הקרוזר החדש יהיה רכב כל-בו רב יכולת, עדיין סוג של סמל סטאטוס וביטוי לאורח החיים ולהצלחה של הנוהג בו. ביומיום הוא ישרת את הנוהג בו בסידורים הרגילים והבהולים שבעיר כשהוא מפנק אותו עם כל אביזרי הנוחות של רכב מנהלים מפואר. ובסוף השבוע יחליף את נעלי המעצבים בנעלי הרים ויוכל להוציא אותו לעומק המדבר כשכל מה שצריך זה לזרוק בתא המטען הגדול אוהל, מזרן, שק שינה ולחכות לכוכבים שינצנצו.

מפרט טכני טויוטה לנד קרוזר ארוך לקצ'רי

מנוע: 3.0 ל' טורבו דיזל משקל עצמי: 2225 ק"ג
הספק/מומנט: 190כ"ס/42.8 קג"מ 0 ל-100 קמ"ש: 11.0 ש'
אXרXג: 476X188.5X184.5 ס"מ מיכל דלק: 87ל'
מרווח גחון: 22 ס"מ בטיחות: 7 כריות אוויר, בקרת יציבות ומשיכה
תא מטען: לא נמסר מחיר: 370,000 שקלים

 

סיום עונת ליגת ראלי רייד 2014 ו RALLY GREECE

$
0
0

מאת: עדי שפרן – כפרה

על מצב הספורט המוטורי בישראל כבר כתבתי לא מעט, כל מראה של רכב תחרותי בליגה כזאת או אחרת, צובט את הלב ומסמל את התקווה שאולי יקרה משהו אצלנו – כאן על השבילים שלנו. הצוותים בנו ושיפרו (ועדיין עוסקים במלאכה) את רכבי השטח המיוחדים שלהם מתוך אהבה ואמונה שיחזרו הימים שבהם בכל חודש יש אירוע בליגות השונות (כרגע רק ליגת אופנועי האנדורו מתחילה את עונת 2015 -2016 עם לוח זמנים מסודר ומועדים לאירועים).

וכולם מקווים באופטימיות רבה לשינוי שיגיע.

לא מעט צוותים ישראלים, מכוונים את המשאבים שהושקעו למרוצים לאירועים גדולים בחו"ל, לא כל האירועים מוכרים או רבי משתתפים, אך הרצון העז ואהבה לספורט המוטורי לא מותירה בידם אלא להתחרות אי שם… הנה, כמה דוגמאות למרוצים בחו"ל בהם צוותים ישראלים לקחו ולוקחים חלק:

צוותים מליגת העבירות מתחרים ב – Croatia Trophy בקרואטיה.

צוותים מליגת הראלי רייד מתחרים ב   RALLYE BRESLAUבבולגריה, Hellas Rally Raid ביוון, 24 hours ביוון, RALLY GREECE OFFROAD ביוון ואלו הם האירועים ש ככה במהרה עלו לי על המקלדת.

את אירוע חלוקת הגביעים למקומות הראשונים בלבד בליגת הראלי רייד לעונת 2014 (בליגת הראלי רייד, התקיימו שניים או שלושה מרוצים בשנת 2014 ) קיימו ביום שישי האחרון 20.2.15 בסדנת גתוס בתל אביב שאירחה באירוע זה גם את מארגני RALLY GREECE OFFROAD ביוון (ועל כך בהמשך).

מעט מאוד מחברי העמותה או ממשתתפי הראלי רייד הגיעו לאירוע וחבל שלא פרסמו גם את שמות המשתתפים שהגיעו למקומות השני והשלישי, בכל זאת הצוותים השקיעו ולקחו חלק נכבד בעונה שהייתה.

את הגביעים לזוכים העניק Kostas TheologisMr. מארגן RALLY GREECE OFFROAD ואת גביע אלוף האלופים העניק Mr. Michail Terzimpasis  משגרירות יוון בישראל.

 

רשימת הזוכים במקום הראשון בליגת ראלי רייד לשנת 2014:

קטגוריית T1 4X4 -  עידו שקל  – גיא גוטליב

קטגוריית T1 2X4  – שלמה עיני – אילן פטורי ארז אברמוב

קטגוריית T 2  – ניסים באבא  – דודי טל

קטגוריית T3 –  תום בריל דני פרל

קטגוריית  TT – טל  וינברג – יוסי סימה

קטגוריית  RZR CUP – אדר מלמד

קטגוריית אופנועים כללי – שוורץ ליאור

קטגוריית אופנועים מקצועי – ערן וולנברג

קטגוריית אופנועים עד 250 – ויינברג נתן

קטגוריית סניורים – עומר שושני

קטגוריית טרקטורונים – נועם דהאן

אלוף האלופים לשנת 2014 הוא דני פרל

ואם הזכרתי את השתתפות הצוותים הישראלי במרוצים בחו"ל, מארגני המרוץ RALLY GREECE OFFROADKostas Theologis ו Alekos Apostolidis הגיעו לישראל להציג בפני צוותים ישראלים את האפשרות להתחרות ביוון בחודש מאי.

RALLY GREECE OFFROAD יתקיים בתאריכים 29-31.5.2015 בשתי ערים: GREVENA  ו FLORINA ביוון,המרוץ יהיה באורך של  850 ק"מ שמתוכם 470 ק"מ הם SPECIAL STAGES ויתפרס על שלושה ימים.

ישנם 9 קטגוריות: T1, T2, T3, TH, UTV, Z2, BUGGY, MOTO, QUAD והמרוץ מוגבל להשתתפות של 35 רכבים.

כל המסלולים מסומנים וסגורים למטרת המרוץ, המארגנים מדגישים כי המרוץ ברמת בטיחות גבוהה,  שיטת הניווט באמצעות ספר דרך והדרכים מהירות ויפות.

נכון להיום שלושה צוותים ישראליים כבר נרשמו וייקחו חלק במרוץ בחודש מאי: צוות "גתוס כל גדר" שי שמעוני, צוות "א.ד. מוצרי תעבורה בע"מ" דדי שפרונץ וגיא גוטליב, גל שחם ונמרוד אופיר (קיד) שהפעם יתחרו ברכב מושכר במיוחד למרוץ מסדנת הרכבים RALLY ART האיטלקית.

שלושת הצוותים הללו כבר התחרו במרץ זה בשנה שעברה.

להלן קישור לאתר הבית של RALLY GREECE OFFROAD שם תוכלו למצוא את כל הפרטים והעדכונים על המרוץ ובמועד המרוץ עצמו תוכלו להתעדכן בתוצאות של הצוותים.

www.rallygreeceoffroad.gr

מבחן רכב טויוטה היילנדר

$
0
0

 

כתב וצילם: רוני נאק – צולם בחמדת ימים

  • קרוסאובר גדול
  • 8 מקומות ישיבה
  • 6V 3.5ל' 270 כ"ס, הנעה קדמית
  • החל מ-280,000 שקלים
  • יבוא מקביל של אלבר

ראשית, התרשמנו. לא רק מהרכב עצמו אלא מהניסיון המוצלח הראשון לייבוא מקביל בקנה מידה רחב. מספיק רחב כדי להיות בעל משקל בשוק הרכב. ואת הקרדיט לכך מגיע למנכ"ל אלבר היוצא – ינון עמית – ולבוסים שלו, משפחת אלעזרא, אשר שיחררו את הרסן והאמינו בחזון. הצצה במגרשי הבונדד של אלבר, בהם מאוחסנות אלפי מכוניות אשר נרכשו בחו"ל, מלמד על המחויבות של החברה למהלך הזה. בהחלט מרתק.

 

מבחן רכב טויוטה היילנדר. גם הגרסה הבסיסית LE, נראית מן החוץ יוקרתית ויקרה. המראה בהחלט שמושך תשומת לב ברחוב. צילום: רוני נאק

מבחן רכב טויוטה היילנדר. גם הגרסה הבסיסית LE, נראית מן החוץ יוקרתית ויקרה. המראה בהחלט שמושך תשומת לב ברחוב. צילום: רוני נאק

טויוטה היילנדר

כדי לעשות לכם סדר בראש, היילנדר הוא ה-SUV הבינוני בליין הדגמים של טויוטה ארה"ב. מתחתיו תמצאו את ראב-4 ו-וונזה (המרוכך עד לרמת מיניוואן), מקביל לו 4-ראנר אשר מציג יכולת שטח עדיפה ומעליו הענקים העונים לשם סקויה ולנדקרוזר (לא זה אנו מכירים אצלנו אלא ה-8V). היילנדר הוא ה-SUV המסוגנן והבורגני יותר אשר הולך על החבל הדק שבין המראה והמסר ה-SUV הקשוח/דינאמי לבין השימוש האמיתי שלו כרכב משפחתי רב-משימתי.

מבחן רכב טויוטה היילנדר. אני יפה? רבים חושבים שכן. דלת תא המטען חשמלית רק בגרסת XLE - ובכל זאת יש פאסון. צילום: רוני נאק

מבחן רכב טויוטה היילנדר. אני יפה? רבים חושבים שכן. דלת תא המטען חשמלית רק בגרסת XLE – ובכל זאת יש פאסון. צילום: רוני נאק

ה-היילנדר שמגיע אלינו הוא הדור השלישי של הדגם אשר עבר עידכון מהותי לקראת שנת המודל 2014. הוא מבוסס על הפלטפורמה הג'נרית של טויוטה אשר משמשת גם את הקאמרי, אבאלון וגם בלקסוס ES ו-RX. לגמרי ברוח שיתוף הפלטפורמות שקונצרן VW לימד אותנו. היילנדר מיוצר במפעלי טויוטה בארה"ב ומיובא לישראל עם מנועי בנזין 2.7ל' עם 185 כ"ס ו-6V 3.5ל' עם 270 כ"ס. ההנעה היא קדמית (כך מכתיבה הפלטפורמה) אבל יש גם גרסת הנעה כפולה. בהיצע עוד שתי רמות אבזור LE ו-XLE. כאשר השנייה היא המפוארת מבין השתיים.

מבחן רכב טויוטה היילנדר. שמונה מושבים ועוד נותר מקום בתא המטען. ריפודי הבד בסיסיים אבל המושבים נוחים מאד. צילום: רוני נאק

מבחן רכב טויוטה היילנדר. שמונה מושבים ועוד נותר מקום בתא המטען. ריפודי הבד בסיסיים אבל המושבים נוחים מאד. צילום: רוני נאק

העברת הכוח היא דרך תיבת הילוכים אוטומטית עם שישה הילוכים וההנעה כאמור היא קדמית. בהמשך צפויה להגיע אלינו גרסת הנעה כפולה עם העברת כוח לאחור לפי דרישה. מערכת המתלים היא, בהתאם לפלטפורמה, במבנה המיועד לתת נוחות וביצועים בכביש. תמוכות מקפרסון בחזית, עצמות עצה כפולות מאחור קפיצי סליל ומוטות מייצבים. גם ההיגוי הפך לחשמלי עם יתרונות של מבנה פשוט יותר, צריכת אנרגיה מופחתת ואפשרות עתידית לשלב גם חניה אוטומטית.

היילנדר הוא רכב גדול. בסיס הגלגלים עומד על 279 ס"מ, האורך הכללי נושק ל-5.0 מטרים עם 485 ס"מ, הרוחב 192 ס"מ והגובה 173 ס"מ. המשקל העצמי של הרכב הנבחן עמד על 1994 ק"ג.

מבחן רכב טויוטה היילנדר. תא הנהג והדשבורד מרווחים מאד - כאן בגרסה העילית. והמאובזרת ביותר. צילום: טויוטה

מבחן רכב טויוטה היילנדר. תא הנהג והדשבורד מרווחים מאד – כאן בגרסה העילית. והמאובזרת ביותר. צילום: טויוטה

חבילת LE של הרכב הנבחן (הבסיסית להזכירכם) כוללת מערך בטיחות מלא של טויוטה הכולל בקרת יציבות ומשיכה, 8 כריות אוויר, עיגונים למושבי בטיחות לילדים, ניטור לחץ אוויר בצמיגים, סיוע לזינוק בעליה וכמובן מרכב מחוזק ואזורים סופגי אנרגיה.

עוד כולל המפרט מזגן לכל שלושת שורות המושבים, שמשות כהות מאחור, חישוקי סגסוגת 18 אינץ', מחשב דרך, מולטימדיה מקורית של אלבר הכוללת גם WAZE, כניסה ללא מפתח ועוד. בהחלט חבילה עשירה לגרסה "בסיסית".

ריפודי המושבים מבד אפור, ההזחה שלהם ידנית. פנסי ערפל אין במפרט הזה כמו גם דלת אחורית חשמלית ועוד כמה אביזרי נוחות.

 

נהיגה

אם נסעתם בשנים האחרונות ברכב אמריקאי, ואהבתם את זה, תאהבו את ה-היילנדר. למנוע 6V כוח רכב וזה מורגש בכל שלב של הנסיעה. מהמומנט בסל"ד ביניים ומעלה ועד לתאוצות ולמהירות גבוהה. אפילו הצליל שהוא מפיק נע בין לחישה חרישית לנהמה-של-עוצמה ועם 270 כ"ס בהחלט שיש כזו. יחסי ההעברה של תיבת ההילוכים הם כצפוי ארוכים למדי אבל המנוע מצליח להתגבר עליהם יפה והתיבה ערנית לצרכים שלו ומדלגת בין ההילוכים באופן זריז וחלק. חלק משמעותי מנסיעת המבחן התבצע באזור מירון והצפון, והיילנדר פשוט טרף את הכבישים התלולים בתיאבון רב.

מבחן רכב טויוטה היילנדר. נראה מרשים, נוסע מרשים. אם בזכות ביצועי המנוע החזק או בזכות מתלים מכויילים נכון המשלבים נוחות וריסון. צילום: רוני נאק

מבחן רכב טויוטה היילנדר. נראה מרשים, נוסע מרשים. אם בזכות ביצועי המנוע החזק או בזכות מתלים מכויילים נכון המשלבים נוחות וריסון. צילום: רוני נאק

מבחן רכב טויוטה לנדקרוזר

מבחן רכב טויוטה ראב-4

המתלים לשמחתי לא רכים מדי ומוצאים איזון בין נוחות ורכות לבין תמיכה וריסון. נוחות הנסיעה טובה בכל המתארים, מהרחובות השבורים של בני ברק ועד האספלט הדנדש המטפס בסדרת עיקולים מהפנטת למירון. ואפילו כיף לנהוג ברכב הגדול. שילוב הכוח הזמין, המרכב המרוסן והגה טוב ומתקשר באופן מפתיע הופך את ההיילנדר להרבה יותר ממוביל נוסעים מסוגנן. אמנם, לא עסקינן ברכב נהיגה מהוקצע, אבל בהחלט כזה אשר הנוהג בו ייהנה בכל קילומטר.

ללא הנעה כפולה נסיעת השטח הייתה מוגבלת מאד. יש מרווח גחון טוב של כ-20.5 ס"מ אבל זוויות המרכב שטוחות וללא הנעה כפולה נותרנו צמודים לדרכי הנוף הכבושות של קק"ל. כאן היילנדר סיפק תנועה נטולת חששות ונעימה מאד – בדרך לפינת הקפה הנחשקת.

מבחן רכב טויוטה היילנדר. פתחי מיזוג משולבים בתאורה מעל שורת המושבים השלישית. קריטי באקלים שלנו. צילום: רוני נאק

מבחן רכב טויוטה היילנדר. פתחי מיזוג משולבים בתאורה מעל שורת המושבים השלישית. קריטי באקלים שלנו. צילום: רוני נאק

כוחו של היילנדר טמון בעובדה שיש לו שורת מושבים שלישית – ומורשה לשאת 8 (ובמילים שמונה) נוסעים. במידה מסוימת קחו את ההצלחה של מיצובישי אאוטלנדר בהקשר הזה – רק במספר אחד גדול יותר. וכמו שהמספר גדול יותר כך גם החלל והמרווח גדול ונדיב יותר אם בשורה השנייה ואם בשורה השלישית שהיא מרווחת דיה כדי לאכלס נוסע מבוגר. חשוב לציין שיש שקעי מתח בכל השורות ויותר מזה פתחי מיזוג. בדיקה קצרה שעשינו גילתה שאיכות הנסיעה בשורות האחוריות טובה מאד. בעיקר הודות למתלה עצמות העצה הכפולות שמאחור. נסיעה ארוכה? בהחלט משהו שבא בחשבון.

הדיסוננס הגיע מ..איך אגדיר זאת…חוסר איזון באבזור. מצד אחד דשבורד מדופן עור, מצד שני ריפודי מושבים אפרוריים ובסיסיים. גם ה"עין השתומה" של פנסי הערפל בחזית לא מוסיפים לפסון והעדר בקרת אקלים ממוחשבת בולטת מאד ברכב שעולה כ-280 אלפי שקלים.

מנוע גדול והספק נדיב דורשים את שלהם. גם אם לא באופן מאוד מוגזם. צריכת הדלק הממוצעת (שזה אומר גם שיוט עצל, גם נהיגה עירונית וגם לחיצות עמוקות וטובות) עמד על 7.5 קילומטרים לליטר.

סיכום

ברמת המוצר טויוטה היילנדר היא בהחלט מעניינת ועדות מצוינת לכך היא רמת העניין הרבה שהפגינו אנשים זרים במפגשים אקראיים לאורך הסופ"ש שבו בילינו עם המכונית הזו. אין ספק שלסמל על החרטום יש משקל רב בכך – בוודאי בקרב קהלים מסוימים אבל גם בציבור הרחב. היילנדר בישראל, כמו בארה"ב, הוא אופציה הרבה יותר מעניינת ממיני וואן כדי להוביל 8 נוסעים ויש לו את הערך המוסף של מראה דינאמי ונאה אבל גם יכולת דינאמית מצוינת אשר תפרגן למי שנוהג/ת בו. ואם מביטים בהיצע ה-SUV והג'יפונים שיש היום אצלנו אשר מציעים חבילה דומה, מגלים כי היילנדר ניצב בנישה משל עצמו. שווה בדיקה.

בוחרים כמהין

$
0
0

כתב וצילם: רוני נאק

זה הפך להיות עבורי אירוע שנתי כזה. משהו ששמים בלוח השנה המנטאלי לצד פריחת האירוסים, יום הנישואין והיום הפתוח של מו"פ ערבה. והטכס אומר שצריך לצאת בסביבות סוף פברואר עד מרץ לאזורי החולות של עגור/חלוצה/צאלים למסע חיפושים אחרי פטריית הכמהין המקומית שלנו – כמהת שמשון – או בשם המקומי "טרפש".

חשוב לציין שאסור ללקט פטריות בתחומי שמורות השבוע שבאזורים האלו (עגור, שונרה ועוד) אפילו שהבדואים המקומיים לא ממש שמים שם להנחיה הזו. שטחי החולות הראויים ומותרים לליקוט הם שטחי האש העצומים של צאלים – לכן לא רצוי להיכנס אליהם באמצע השבוע ובטח שלא להרים משהו שנראה אפילו קצת כמו אמל"ח שנותר בשטח.

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. לנדקרוזר מאפשר תנועה חופשית בשטח (רק על שבילים כמובן) ללא חשש שיש משהו שיעצור אותו. צילום: רוני נאק

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. לנדקרוזר מאפשר תנועה חופשית בשטח (רק על שבילים כמובן) ללא חשש שיש משהו שיעצור אותו. צילום: רוני נאק

מבחן רכב מלא – טויוטה לנדקרוזר

השנה הצטיידתי בטויוטה לנדקרוזר – זה מהדור האחרון – כשהרעיון הוא שכדאי שיהיה כלי רכב שלא יגביל את חופש התנועה שלי בשטח. ואין בכל המרחב הזה – ובעונה הזו בשנה בה החולות ספוגים מהגשם ולחים למגע – דבר מה אשר יעצור את הלנדקרוזר הזה. ועוד שינוי קטן היה השנה. לא מצאתי שותף להרפתקה – לרוב זה חבר קרוב עם יכול טובה ממני בבישולים – אבל הפעם כולם היום עסוקים מדי, עייפים מדי ופשוט לא בא להם מדי.

וחיפוש כמהת שמשון משול לזן. כמו דייג שיוצא לים הרחב לא יודע בוודאות שיחזור עם שלל ואם כן אז איזה – גם אני חזרתי יותר מפעם אחת בידיים ריקות מהמדבר. אבל השנה היה באוויר "ריח" אחר. האזור קיבל גשם רב, מצאתי את ים החולות ירוק ופורח והקארמה הייתה טובה.

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. לנדקרוזר מאפשר תנועה חופשית בשטח (רק על שבילים כמובן) ללא חשש שיש משהו שיעצור אותו. צילום: רוני נאק

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. לנדקרוזר מאפשר תנועה חופשית בשטח (רק על שבילים כמובן) ללא חשש שיש משהו שיעצור אותו. צילום: רוני נאק

איתור הכמהין נעשה בכמה שלבים – כשהראשון והחשוב שבהם הוא להבין שלא בטוח כלל שתמצאו – אני נהנה מהציד, מהשטח, מהשקט ומהמרחבים הפתוחים בהם השמיים יורדים ונוגעים בשטח מכל כיוון ללא גג בניין מרובע או דוד שמש שיפצעו אותם. אחרי שאתם כבר בשטח, אחרי מרוצת הכביש, האטו, מאד, קצב הליכה, חלונות פתוחים כשעיניכם תרות אחרי צמח קטן, ספק שיח, בשם שמשון היושב. בן שיח קטן הפורח במרץ-אפריל. יש לו גבעול אדמדם ופרחים עגולים קטנים המסודרים לאורכו. האזורים המצויים ביותר של שמשון יושב הם במערב הנגב ובצפון הנגב ורוב הפטריות הנמכרות בשווקי הבדואים בבאר שבע בעונה הזו, מקורן משם.

ואנו מחפשים את שמשון יושב מכיוון שהכמהין שלנו חיה בסימביוזה איתו. חשוב לציין כי המופע הטוב ביותר של הטרפש יהיה בשנים גשומות – בשנה שחונה הסיכוי למצוא משהו בטל בשישים.

טיול שטח בים החולות

טיול שטח נוסעים ובולסים בין התלים

אוקיי, אז מצאתם עכשיו מרבץ נאה של שמשונים. לרוב המשטחים יהיו בעמקים שבין רכסי הדיונות אבל לא בהכרח. זה הרגע לעבור להליכה. סירקו את השטח מקרוב כשאתם מחפשים סימנים בקרקע להתנפחות והתבקעות של קרום החול הקשה – עדות לכמהין אשר כמהה לצאת מתוך האדמה.

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. אוצר האדמה - פטריית כמהין אמיתית משלנו. ניסיונות לגידול מלאכותי אצלנו לא צלחו. צילום: רוני נאק

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. אוצר האדמה – פטריית כמהין אמיתית משלנו. ניסיונות לגידול מלאכותי אצלנו לא צלחו. צילום: רוני נאק

שמשון גדול אינו ערובה להימצאותה של כמהין כמו גם שמשון קטן אינו מבטל את קיומה כלל. כנסו ל"זון" וסירקו את השטח ביסודיות ואיטיות רבה. אם אלי הכמהין יחייכו אליכם – תמצאו משהו.

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. לנדקרוזר מאפשר תנועה חופשית בשטח (רק על שבילים כמובן) ללא חשש שיש משהו שיעצור אותו. צילום: רוני נאק

מחפשים כמהין עם טויוטה לנדקרוזר. לנדקרוזר מאפשר תנועה חופשית בשטח (רק על שבילים כמובן) ללא חשש שיש משהו שיעצור אותו. צילום: רוני נאק

מה עושים עם זה? ראשית כל ניקיון יסודי תחת ברז ועם מטלית נקיה להסיר את החול. קחו בחשבון שתמיד יישאר חול בפטרייה – ואיך שהו גרגר ימצא דרכו לתבשיל. אני אוהב "לפרגן" לפטרייה וליהנות ממנה במצבה הכמעט גולמי – בצורת קרפצ'יו דקיק, עם גבעולי שום-בר ומעט שמן זית. אפשר לעשות עם זה חביתות, להוסיף לרוטב פאסטה ועוד. השנה, מצאתי רק פטרייה קטנה אחת, שלא מאפשרת להטוטים קולינריים, וכדי ליהנות ממנה כמה שיותר, השתמשתי בה לטבל צנצנת של שמן זית ישראלי מצוין. השמן לוכד את הארומה הנהדרת של הכמהין ואני משתמש בו לטיבול. ציד מוצלח!


קרוסאוברים חדשים בתפוח הגדול

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

-Mercedes-Benz-GLE-

-Mercedes-Benz-GLE-

ה-ML מת. יחי ה-GLE!
רכב הפנאי-שטח-פריום הגרמני הראשון, שחוגג 18 להולדתו, זוכה למתיחת פנים שעיקרה שינוי שם כחלק מהסדר החדש של מרצדס כדי לקשר את דגמי השטח לגרסאות הכביש והוא יקרא מעתה GLE. השינוי העיקרי מתרכז בחרטום שמקנה מראה דינמי מבעבר בזכות פגוש חדש עם כונסי אוויר גדולים, יחידות תאורה משולבות קסנון ולד משוחות לאחור בעוד תא הנוסעים זוכה להגה שלוש צלעות קטן וספורטיבי ולמערכת Comand החדשה של מרצדס המשלבת בין חוגת טאץ' פאד למסך דמוי טאבלט בגודל 7" במרכז הדש בורד.
בתחום היצע המנועים לוגמי הסולר יישארו כבעבר; 4 צילינדרים בנפח 2.0 ליטר עם 204 כ"ס (ב-GLE250d) ו-V6 בנפח 3.0 ליטר עם 258 כ"ס (ב-GLE350d) וישודכו לתיבת הילוכים החדשה של מרצדס עם 9 יחסים. בקרב לוגמי הבנזין את ה-V6 בנפח 3.5 ליטר הוותיק יחליף ה-3.0 ליטר V6 שבסיוע מגדש על מספק 333 כ"ס (ב-GLE400) בעוד ה-V8 טווין טורבו בנפח 4.7 ליטר מפיק 435 כ"ס (ב-GLE500), 27 יותר מבעבר. בפסגת ההיצע גרסאות AMG יציעו 557 כ"ס (ב-GLE63), 32 כ"ס יותר מהדגם הקודם, או 585 כ"ס בגרסת ביצועים מחוזקת (GLE63 S) המוסיפה 27 כ"ס לעומת אשתקד. בשונה ממנועי הדיזל הבנזינים יישארו עם תיבת הילוכים בת 7 יחסים.

החדשה הגדולה ביותר היא גרסת GLE500e פלאג-אין הייבריד, כתשובה לגרסאות המחושמלות של אודי Q7 וב.מ.וו X5. היא משלבת בין מנוע בנזין V6 עם מגדש על (מה-GLE400) למנוע חשמלי המפיקים יחדיו 442 כ"ס ו-66.3 קג"מ. תווך הנסיעה ללא שימוש במנוע הבעירה הפנימית עומד על כ-30 ק"מ עד מהירות מרבית של 130 קמ"ש ונתון צריכת הדלק הרשמי הוא 33.3 ק"מ לליטר. את הסוללה ניתן לטעון במלואה משקע חשמל בתוך שעתיים.
ה-GLE יגיע ארצה לקראת סוף השנה.
2016-Lexus-RX

2016-Lexus-RX

לקסוס RX החדש עושה "בלינג בלינג"
בשונה ממרבית דגמי לקסוס שעברו לאחרונה רענון שהפך את ההופעה למרשימה ומוחצנת הרבה יותר שאמורה לסייע להתנער מהתדמית הסולידיות המפוהקת והאפורה ה-RX נותר מאחור. לא שזה הפריעה לו להיות הדגם הנמכר ביותר של החברה עם יותר מ-2.1 מיליון יחידות מאז הושק ב-1997, המהווים 3 מכל 10 רכבים שמכרה החברה ב-26 השנים מאז הוקמה. כעת לקסוס חשפת את הדור הרביעי שזוכה לטיפול מסיבי של מחלקת העיצוב המיישר קו עם הלוק המשפחתי החדש ונראה כהעתק מוגדל של ה-NX.
בחזית זהו גריל שעון חול ענק ויחידות תאורה חדות עם פס לד בצורת בומרנג תחתייהן, בפרופיל פסי פלסטיק שחור, בתי גלגלים מודגשים עם אופציה לחישוקים בקוטר 20" ושמשה אחורית בקורה C שהופכת צרה ומקנה תחושת זרימה ובאחוריים יחידות התאורה גדלו והפגוש האחורי כולל מסיט אוויר. גם תא הנוסעים זוכה לעדכון מקיף ההופך אותו ספורטיבי יותר כמו ידית ההילוכים שעברה מהדשבורד אל הקונסולה שבין המושבים הקדמיים שהוגבהה מעט, הקונסולה המרכזית מופנית לכיוון הנהג ובחלק העליון מסך תצוגה גדול מבעבר (12.3" אך עדיין נשלט על ידי ממשק דמוי ג'ויסטיק), לוח שעונים דיגיטאלי, תצוגה עלית על השמשה והגה שלוש צלעות קטן. תודות לצמיחה של 5 ס"מ בבסיס הגלגלים הוא גם צפוי להיות מרווח מבעבר.

בהיצע יחידות הכוח אין חדש וכבעבר יוצעו מנועי V6 בנפח 3.5 ליטר ב-RX350 או גרסה היברידית לאותו מנוע ב-RX450h. זו הראשונה תצוייד בתיבת הילוכים חדשה עם 8 יחסים (6 בדגם הקודם). גרסאות F מקבלות מערכת מוטות מיצבים אקטיביים ובולמי זעזועים אדפטיביים שאמורים למזער את זוויות הגלגול ולחדד את התנהגות הכביש. אבזור בטיחות כמו מערכת מצלמות היקפיות, שמירה על נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ומערכת לסיוע במצבי חירום המותכת את חגורות הבטיחות ומגבירה את עוצמת הבלימה.
ה-RX החדש צפוי להגיע ארצה בתחילת שנה הבאה.
2016-Toyota-RAV4-Hybrid

2016-Toyota-RAV4-Hybrid

טויוטה ראב4 מתחשמל
הג'יפון או הקרוסאובר הראשון בעולם (הושק ב-1994) זוכה למתיחת פנים שנתיים בלבד לאחר שהוצג בדור הנוכחי והרביעי בשושלת. השנוי העיקרי הוא בחזית עם פגוש קדמי גבוה וגדול מבעבר ויחידות תאורה משולבות לד צרות שלפחות בתמונות נראה כהופכות את החרטום למגושם יותר. בתא הנוסעים השינויים קטנים אפילו יותר ומסתכמים במסך תצוגה בגודל 4.2" במרכז לוח השעונים ולשיפור באיכות תוך שימוש בחומרים רכים מבעבר. מערכות בטיחות כמו מערכת מצלמות היקפית, התראה על סטייה מנתיב ואל שמירת מרחק, זיהוי שלטים ובקרת שיוט אדפטיבית יתווספו כאופציה.

החדשה העיקרית נוגעת להצטרפותה של גרסה היברידית בדומה לאחיו היוקרתי הלקסוס NX. טויוטה לא משחררת פרטים טכניים אבל ניתן לשער שיחידת ההנעה תשלב בין מנוע 2.5 ליטר (עם 155 כ"ס) ותיבת הילוכים רציפה למנוע חשמלי (עם 143 כ"ס) המספקים יחדיו 200 כ"ס. גרסת ההנעה הכפולה מצויידת במנוע חשמלי נוסף (עם 68 כ"ס) האמון רק על הנעת הגלגלים האחוריים. טויוטה הצהירה כי מלבד נתוני צריכת דלק ופליטת מזהמים טובים יותר, ביצועי הגרסה ההיברידית יהיו עדיפים משמעותית על זו של גרסת הבנזין המוכרת.
מתיחת הפנים של הראב4 והגרסה ההיברדית תגיע ארצה במהלך שנה הבאה.
2016-Mitsubishi-Outlander

2016-Mitsubishi-Outlander

מיצובישי אאוטלנדר מוסיף ניקל להסרת האנמיות
ההאוטלנדר הנוכחי סובל ממראה אנמי שמזכיר יותר מיניוואן אפרורי מאשר קרוסאובר נוצץ ומפונפן, לא שזה הפריעה לו להחזיק בתואר הנמכר ביותר בקטגוריה כבר שנתיים ברציפות. שלוש שנים לאחר שנחשף הדור הנוכחי והשלישי מיצובישי מטפלת בנקודה זו בדיוק במתיכת הפנים שהוצגה בניו יורק. שילוב של הרבה ניקל בגריל, פגושקדמי עם פתחי אוורור מוגדלים וגימור שחור מבריק במרכזו ויחדות תאורה מחודדות מקנות לו חזית מסנוורת כמעט. בפרופיל תמצאו פסי פלסטיק שחור מסיביים סביב לבתי הגלגל ולספי הדלתות שיוצרים אשליית גובה וניחוחות רכב פנאי מחייבים. כל אלה תורמים למראה בולט ומרשים בהרבה מבעבר. בתא הנוסעים העדכונים קלים יותר; מסך מגע גדול מבעבר (כיום סטנדרטי רק בגרסת הדיזל) וגימור שחור פיאנו לחלקו התחתון של גלגל ההגה.

אין שינויים בתחום יחידות ההנעה שיכלו כבעבר מנועי 2.0 ליטר בנזין, 2.2 טורבו דיזל ואת גרסת ה-PHEV ההיברידית, אך מיצובישי מצהירה על כיול מחדש לתיבת ההילוכים הרציפה, להגה החשמלי, למיתלים ושיפור בידוד הרעשים שאמורים להטיב עם נימוסי הכביש.
טרם ידוע מועד הגעת האאוטלנדר המחודש לישראל.

עושה ספורט! טויוטה ראב-4

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

למרות ההופעה הקרבית והמסוקסת, קרוסאוברים נועדו בעיקר כדי לקחת את הילדים מהבית לבית ספר או לחוגים ורובם יחווירו כשרק יריחו אבק. מרוצי שטח הם ככל הנראה הדבר הרחוק ביותר מהיעוד המקורי ובכל זאת החטיבה האמריקאית של טויוטה החליטה להתחרות השנה עם הראב-4, המייסד של הסגמנט הפופולארי, באליפות מרוצי הראלי ביבשת החדשה. מדובר בסבב צעיר באופן יחסי החוגג השנה עשור להיווסדו, ובין המתחרים הקבועים בו ניתן למנות שמות מפורסמים כמו טראוויס פסטרנה וקן בלוק.

לחטיבת הביצועים של טויטה - TRD - לא הייתה יותר מדי עבודה. המנוע סטנדרטי עם 176 כ"ס, ההנעה קדמית בלבד. מתלים, צמיגים וכלוב בטיחות - זה הכל. צילום: טויוטה

לחטיבת הביצועים של טויטה – TRD – לא הייתה יותר מדי עבודה. המנוע סטנדרטי עם 176 כ"ס, ההנעה קדמית בלבד. מתלים, צמיגים וכלוב בטיחות – זה הכל. צילום: טויוטה

ב"שטח" לא רק מדברים! לעסקה הטובה ביותר על טויוטה חדשה

מבחן רכב טויוטה ראב-4

זו אינה הפעם הראשונה שמוביל נוסעים מוסב למכונית מירוץ. וולוו הביאה את ה-850 סטיישן לעונת 1994 של אליפות בריטניה למכוניות סאלון (BTCC) והונדה עשתה מהלך דומה בשנה שעברה עם הסיוויק טורר אבל בשונה מהם הראב-4 שומר על תצורה סטנדרטית כמעט לחלוטין. למעשה מדובר בדגם בעל הנעה קדמית כחלק מתקנות הקטגוריה לרכבים סדרתיים ואפילו מנוע 2.5 ליטר 176 כ"ס (יחידת הכוח הבסיסית בראב-4 האמריקאי) לא קיבל חיזוקים. השינויים מסתכמים במיתלים של חברת TEIN, צמיגי שטח BFGoodrich AT במידה 215/75R15, כלוב התהפכות, כיסאות וחגורות למירוצים כמו גם הסרת המושב האחורי, הדיפונים וחומרי בידוד שתורמים להפחתת משקל של כ-230 ק"ג.

ראיין מילן מימין והנווטת שלו כריסטינה פייט יריצו את טויטה ראב-4 בראלי אמריקה. צילום: טויוטה

ראיין מילן מימין והנווטת שלו כריסטינה פייט יריצו את טויטה ראב-4 בראלי אמריקה. צילום: טויוטה

מאחורי ההגה ישב ראיין מילן, נהג מירוצים אמריקאי שניצח בשנה שעברה את הקטגוריה הסדרתית במירוץ השטח הקשה ביבשת הבאחה 1,000 ולצידו הנווטת כריסטינה פייט. "נהגתי כבר בכל מה שיש לטויוטה להציע ומאוד התרשמתי מההתנהגות החלקה והמהודקת של הראב-4 ואני מצפה בקוצר רוח להתחרות איתו השנה" אמר מילן. מערכת אתר "שטח" מאחלת בהצלחה לצוות.

קצת אווירה של BAJA…

חדשות: טנדר טויוטה היילקס חדש

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

47 שנים לאחר שהוצג לראשונה ויותר מ-16 מיליון יחידות שנמכרו ומרביתן עדיין בשימוש פעיל, טויוטה היילקס הוא אחד מהטנדרים המזוהים ביותר בעולם, במיוחד נוכח היותו הרכב המועדף על לוחמי הגרילה של ארגון דע"ש שמזכה אותו לככב בפריים טיים של ערוצי החדשות. הדור הקודם שכונה בישראל ויגו שווק במשך עשור, התקופה הארוכה ביותר בשושלת המפוארת וכעת חושפת טויוטה תמונות ופרטים ראשונים על הדור השמיני.

למרות שהוא מוגדר חדש, המבנה הבסיסי נותר על כנו; שלדת סולם חסונה, מיתלים נפרדים בתצורת עצמות עצה כפולות עם קפיצי סליל מלפנים וסרן חי עם קפיצי עלים מאחור. אפילו בסיס הגלגלים (308.5 ס"מ) לא שונה וכך גם בלמי התוף מאחור. רק האורך גדל ב-8 ס"מ (533.5 ס"מ) ומקנה ארגז גדול מבעבר.
ההיילקס מאמץ את שפת העיצוב המוכרת מהקורולה עם פנסים (הכוללים תאורת לד כצו האופנה) המשתלבים בגריל פסים גדול מלפנים בעוד בתי גלגלים מודגשים שהינם חלק מהמרכב (כיסויי פלסטיק בדגם הקודם) מוסיפים 2 ס"מ לרוחב. העיצוב החדש חותך את האוויר ביעילות גבוהה יותר מבעבר, אך הוא גם חסר את המסוקסות הבלתי מתפשרת שמאפיינת את הדגם מזה כמעט חמישה עשורים.

הקבינה עברה מהפך גדול עוד יותר ומזכירה תא נוסעים של מכונית מודרנית שקובע רף חדש בקטגוריה; הן בעיצוב, הן באיכות ובמגוון החומרים ושילובי הצבעים ובעיקר מסך מגע גדול בצורת טאבלט בקונסולה המרכזית. גם המרווח לרגלי הנוסעים בספסל האחורי גדל ב-3.5 ס"מ. חבל ששעון הזמן הארכאי "קסיו שיק" נותר בחלקו העליון של לוח השעונים.
טויוטה היילקס חדש! אצלנו ב-2016 עם יותר מנוע, יותר חלל ויותר פאר. צילום: טויוטה

טויוטה היילקס חדש! אצלנו ב-2016 עם יותר מנוע, יותר חלל ויותר פאר. צילום: טויוטה

אנחנו לא רק מדברים! "שטח" יסגור לכם את עסקת הרכב החדש המתוקה ביותר!

מבחן רכב טויוטה היילקס

החדשה העיקרית היא בתחום יחידת ההנעה הכוללת צמד מנועי דיזל חדשים לחלוטין המסתייעים במגדש טורבו בגיאומטריית מניפה משתנה והזרקת סולר במסילה משותפת. הראשון בנפח 2.4 ליטר מפיק 160 כ"ס ב-3,400 סל"ד ו-40.8 קג"מ ב-1,600 סל"ד (16 כ"ס ו-5.8 קג"מ יותר ממנוע 2.5 ליטר אותו הוא מחליף) וישודך לתיבת הילוכים ידנית עם 5 או 6 יחסים ובשונה מהדגם הקודם גם לתיבה אוטומטית חדשה עם 6 יחסים. יחידת הכוח הבכירה בנפח 2.8 ליטר קטנה ב-227 סמ"ק מהמנוע הקודם, אבל בעלת תפוקה גבוה יותר של 177 כ"ס ב-3,400 סל"ד ו-45.9 קג"מ ב-1,600 סל"ד (6 כ"ס ו-9.2 קג"מ יותר מבעבר) ותשודך לתיבות הילוכים ידנית או אוטומטית עם 6 יחסים בשני המקרים. בנוסף יוצעו לוגמי בנזין בנפח 2.7 ליטר (164 כ"ס) ו-V6 בנפח 4.0 ליטר (278 כ"ס) אך אלה מיועדים בעיקר למדינות המפרץ, לאוסטרליה ולדרום אפריקה. לישראל צפוי היילקס החדש צפוי להגיע לקראת סוף השנה.

מרצדס G –עוד כוח!

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

בדומה לשאר רכבי השטח שהפכו אייקונים; לנד רובר דיפנדר, ג'יפ רנגלר וטויוטה לנד קרוזר סדרה 70, גם מרצדס G התחיל את חייו על מדים כרכב שטח לשימוש צבאי. אולם בשונה מהרשימה המכובדת, הוא הפך ברבות השנים לאחד מרכבי הפרימיום הנחשקים ביותר על ידי אוליגרכים ברוסיה, שייחים במדינות המפרץ וסלבריטאים בהוליווד. זהו גם ההסבר היחיד מדוע בשונה מג'יפ, לנד רובר וטויוטה, ל-G גרסאות ספורטיביות וזאת למרות שהוא עדיין מתבסס על שלדת סולם וסרנים חיים, מכלולים חסונים שעומדים כאנטי תזה לביצועים הקיצוניים. לא שזה מפריע לחטיבת הספורט של מרצדס AMG לספק 630 סוסים באורווה של גרסת העל ה-G65 וזמן תאוצה ל-100 קמ"ש של 5.3 שניות.

מפרק את הדיינו עם יותר מ-800 כוחות סוס ועדיין שומר על המראה המאופק של סוחר הנשק השכונתי. צילום: מקצ'יפ

מפרק את הדיינו עם יותר מ-800 כוחות סוס ועדיין שומר על המראה המאופק של סוחר הנשק השכונתי. צילום: מקצ'יפ

לעסקה הטובה ביותר למרצדס חדשה!

מבחן רכב מרצדס GL

אבל מסתבר שיש מי שלא מסתפק בגרסאות AMG הפסיכיות בכל מימד נורמטיבי, ולשם כך סדנת mcchip-dkr חושפת את ה-G החזק ביותר שהוצג אי פעם, ה-MC800. סדנת השיפורים הגרמנית בחרה דווקא במנוע טווין טורבו V8 בנפח 5.5 ליטר של ה-G63 שמפיק בגרסתו המקורית 571 כ"ס. באמצעות החלפת חלקיו הפנימיים של המנוע, צמד מגדשי טורבו שונים, מערכת פליטה חדשה וליברלית יותר עם ממיר קטליטי ספורטיבי וכמובן תוכנת ניהול מנוע חדשה מעמידה את התפוקה על 820 כ"ס ו-102 קג"מ. אלה מאפשרים האצה מ-0-100 קמ"ש תוך פחות מ-4 שניות ו-240 קמ"ש מרביים, שהופך את ה-MC800 לקובייה המהירה ביותר בעולם.

לא רק ניהול מנוע...נעשתה עבודה משמעותית גם במתלים והבלמים. 4.0 שניות ל-100 וזה גם צריך לעצור! צילום: מקצ'יפ

לא רק ניהול מנוע…נעשתה עבודה משמעותית גם במתלים והבלמים. 4.0 שניות ל-100 וזה גם צריך לעצור! צילום: מקצ'יפ

כדי לתמוך בתוספת הביצועים גם בסיבובים הותקנה מערכת מיתלים של KW מסדרת DCC ובלמים של חברת Movit. בניגוד לסדנאות אחרות שמקפידות על שדרוג ההופעה החיצונית כך שתהלום את הביצועים ותצהיר על כך לעיניי כל, mcchip-dkr לא שינתה דבר מבחינה ויזואלית כך שה-MC800 נראה תמים כמו כל G קלאס אחר. זאב בעור זאב…

דאצ'יה דאסטר –עכשיו הטנדר

$
0
0

היום נפתחה בבואנוס איירס – ארגנטינה – תערוכת רכב שבמסגרתה חשפה דאצ'יה את הדאסטר אורוק OROCH. מדובר בטנדר דאבל-קבינה (תא כפול) בגודל בינוני אשר לדברי דאצ'יה אמור להרחיב ולהגדיר מחדש את הגבולות של המסחריות הקלות. האורוק מיועד לשוק הדרום אמריקאי בשלב הזה ומציין את הנכונות של המותג לפתח דגמים ייחודיים לשווקים שבהם הם נוכחים.

דאצ'יה דאסטר אורוק. טנדר על בסיס הדאסטר המצליח, ההשקה העולמית מעבר לפינה. מתי אצלנו? צילום: דאצ'יה

דאצ'יה דאסטר אורוק. טנדר על בסיס הדאסטר המצליח, ההשקה העולמית מעבר לפינה. מתי אצלנו? צילום: דאצ'יה

המתכון של האורוק פשוט למדי – ומוכר מזה שנים. כשהם נשענים על ההצלחה העולמית של הדאסטר ומשלב את השימושיות של טנדר במדינה מתפתחת עם היכולות של הדור החדש של דאסטר. האורוק משתחל בין הטנדרים של טונה (למשל טויוה היילקס) לאלו של חצי טונה (למשל סיטרואן ברלינגו), הוא מצויד בארבע דלתות, חמשה מושבים ולפי ההודעה לעיתונות הוא מציע את חלל הפנים והנוחות של הטנדרים בני הטונה אבל עם מידות חיצוניות קומפקטיות וקלות יותר להתמודדות בחיי היומיום. במידה רבה, יהיה האורוק הטנדר הראשון של רנו בתצוגה הזו.

דאצ'יה דאסטר אורוק. טנדר על בסיס הדאסטר המצליח, ההשקה העולמית מעבר לפינה. מתי אצלנו? צילום: דאצ'יה

דאצ'יה דאסטר אורוק. טנדר על בסיס הדאסטר המצליח, ההשקה העולמית מעבר לפינה. מתי אצלנו? צילום: דאצ'יה

ההשקה העולמית צפויה כבר בחודשים הקרובים. נעדכן כאן עם מידע נוסף ברגע שיגיע למערכת שטח.

מנוע חדש לטויוטה לנד קרוזר

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

בבסיסו, טויוטה לנד קרוזר המכונה פראדו (שהחל כסדרה 90) לא עבר מהפכות רבות מאז הוצג לפני כמעט שני עשורים וגם מחליפיו ה-120 וה-150 ממשיכים לשמור על אותו מתכון מוכח של שלדת סולם מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור. גם מנוע הפופולארי בהיצע ה-3.0 ליטר טורבו דיזל (2,982 סמ"ק לדייקנים) המכונה 1KD-FTV הוא אותו מנוע שמשרת גם היום בלנד קרוזר, כמובן עם אבולוציה מחויבת להתאמה לתקני זיהום אוויר ושיפור תפוקת הכוח (מ-125 כ"ס בפראדו של 1999 ל-190 כ"ס בלנד קרוזר ב-150).

אחרי 13 שנים נפרדים ממנוע 3.0ל' הישן לטובת מנוע חדש עם נפח קטן יותר קצת פחות סוסים, קצת יותר מומנט וצריכת דלק משופרת גם בזכות שידוך לתיבת הילוכים חדשה עם שישה יחסי העברה. צילום: טויוטה

אחרי 13 שנים נפרדים ממנוע 3.0ל' הישן לטובת מנוע חדש עם נפח קטן יותר קצת פחות סוסים, קצת יותר מומנט וצריכת דלק משופרת גם בזכות שידוך לתיבת הילוכים חדשה עם שישה יחסי העברה. צילום: טויוטה

גם טויטה חדשה תמצאו ב"שטח" במחירים הטובים ביותר!

אז איך ייראה טויוטה היילקס החדש?

כעת טויוטה מתכוונת להחליף את יחידת הכוח הוותיקה במנוע חדש לחלוטין, בנפח 2.8 ליטר שהוצג בטנדר היילקס החדש ויעמוד בתקני זיהום האוויר המחמירים יורו 6. זאת באמצעות מערכת EGR (ר"ת Exhaust Gas Recirculation) הממחזרת את גזי הפליטה ומקוררת מים ושסתום בקרת סחרור אוויר בסעפת היניקה. שיפור בעידון ובבידוד הרעשים הושג תודות כיסוי למנוע מרזין (שרף), ראש מנוע דק יותר, שרשרת תזמון חדשה, סעפת יניקה משופרת וכיסוי מבודד לאגן השמן.

שינויים אלה מביאים לשיפור של כ-10 אחוזים בצריכת הדלק ובפליטת מזהמים עם 13.8 ק"מ לליטר בממוצע ו-194 גרם CO2 לק"מ. עם 177 כ"ס ב-3,400 סל"ד מדובר ב-13 סוסים פחות מהמנוע הנוכחי, אבל זמינות הכוח שופרה עם 45.9 קג"מ (3.1 קג"מ יותר) בתווך שבין 1,600 ל-2,400 סל"ד וגם תיבת הילוכים אוטומטית חדשה מציעה 6 יחסי העברה לעומת 5 בקודמת.

זו הפעם הראשונה אצלנו שנמצא את אותו המנוע בטנדר היילקס וגם לנדקרוזר. צילום: טויוטה

זו הפעם הראשונה אצלנו שנמצא את אותו המנוע בטנדר היילקס וגם לנדקרוזר. צילום: טויוטה

באירופה יוצע הלנד קרוזר עם אבזור בטיחות מתקדם כמו בקרת שיוט אדפטיבית, התראה על סטייה מנתיב, התראה על עצמים בשטחים מתים ומערכת מצלמות היקפית אך אלה ככל הנראה לא יוצע בדגמים שימכרו בארץ בסוף הרבעון השלישי.

טויוטה סיינה אולטימטיבית

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

מינוואנים הם אחד הסמלים הבולטים בארה"ב ל"סוקר מאם" – עקרת הבית מהפרברים שמסיעה את הילדים לבית ספר ולחוג הכדורגל. כאנטי טזה לכך, החטיבה האמריקאית של טויוטה חושפת לכבוד תערוכת SEMA גרסה ייחודית לסיינה שמיועדת לעבודת שטח קיצונית במיוחד ומכונה UUV (ר"ת Ultimate Utility Vehicle).

610x141-1
למעשה מתחת למרכב המוכר של המיניוואן הפופולארי (הנמכר ביותר בקטגוריה בחציון הראשון של השנה) שוכנת שלדת סולם ומכלולי הנעה ומיתלים של טנדר הטקומה של היצרן. אבל טויוטה לא הסתפקה בכך והתקינה גם פגוש אגרסיבי עם כננת, מיגון תחתי מלא, צמיגי שטח בולטים שחייבו כנפונים מיוחדים בגוף המיניוואן והשבחה של מערכת המיתלים לשרידות בשטח קשה. המרכב זכה לצביעת שחור מט ועל הגג הותקנו סוללת תאורת לד מלפנים ומאחור.

טויוטה סיינה UUV - שזה המיניוואן הכי אכזרי שראינו לאחרונה. סנונית ראשונה לתערוכת SEMA בסתיו 2015. צילום: טויוטה

טויוטה סיינה UUV – שזה המיניוואן הכי אכזרי שראינו לאחרונה. סנונית ראשונה לתערוכת SEMA בסתיו 2015. צילום: טויוטה

אצלנו לא תקבלו "ייעוץ חינם", אנחנו מתחייבים לעסקת הרכב הטובה ביותר!

גם פורד טרנזיט יודע לנסוע בשטח

טויוטה לא תסתפק בהצגת הסיינה הייחודית בתערוכת השיפורים המפורסמת בעולם. המיניוואן הקרבי יגיע לפתיחת התערוכה בתחילת נובמבר בלאס ווגאס לאחר מסע קידום יחסי ציבור לאורכה ולרוחבה של אמריקה במהלכו יגמא כ-26,400 ק"מ ב-110 ימים.
מאחר שמדובר ברכב בודד לתערוכת SEMA הסיינה הייחודית הזו לעולם לא תגיע לייצור סדרתי. ראוי לציין כי טויוטה סיינה מיובאת לישראל ביבוא מקביל של אלבר.


וידאו: אח קטן של טויוטה לנד קרוזר

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

טויוטה חושפת את הדור השני של הפורטונר, רכב השטח שמתבסס על ההיילקס ואחיו הקטן של הלנד קרוזר. הדגם החדש מחליף את קודמו שנמכר בעשור האחרון בשווקים מתפתחים הנעדרים תקנות זיהום מחמירות כמו רוסיה, אמריקה הלטינית, דרום אפריקה ואסיה ובהם רכבי שטח אמיתיים אינם משמשים כמטרות לחצי הארגונים הירוקים ויפי הנפש.

הפורטונר מתבסס על שלדת הסולם של ההיילקס החדש ועל תצורת מיתלים נפרדים מסוג עצמות עצה כפולות מלפנים וסרן חי מאחור עם קפיצי סליל (קפיצי עלה בטנדר) כשטויוטה מצהירה שחלק ניכר מתהליך הפיתוח נעשה בשבילי העפר של האאוטבק האוסטרלי כך שהוא צפוי להציע נוחות נסיעה טובה למדי בדרכים משובשות. עם א/ר/ג של 183.5/185.5/479.5 ס"מ הוא ארוך ב-9 ס"מ, רחב ב-1.5 ס"מ ונמוך ב-1.5 ס"מ מבעבר בעוד בסיס הגלגלים, 274.5, דווקא קטן ב-0.5 ס"מ.

טויוטה פורטונר. הבסיס הוא טויוטה היילקס החדש, המחיר כ-35% מתחת טויוטה לנדקרוזר. צילום: טויוטה

טויוטה פורטונר. הבסיס הוא טויוטה היילקס החדש, המחיר כ-35% מתחת טויוטה לנדקרוזר. צילום: טויוטה

בדומה להיילקס וללנד קרוזר גם הפורטונר יקבל את מנוע טורבו דיזל החדש בנפח 2.8 ליטר שמפיק 177 כ"ס ו-45.9 קג"מ, 14 סוסים ו-9.2 קג"מ יותר ממנוע 3.0 ליטר הקודם. יחידת הכוח משודכת לתיבות הילוכים ידנית או אוטומטית חדשות עם 6 יחסים בשני המקרים (לעומת 5 בידנית ו-4 באוטומטית בדגם הקודם) ולתיבת העברה פשוטה עם הנעה אחורית לכביש, כפולה עם חלוקת כוח שווה בין הצירים לשטח, הילוך כוח ונעילה לדיפרנציאל האחורי. מרווח הגחון, 22.5 ס"מ, מרחיק את הבטן ב-0.5 ס"מ גבוה יותר מהקרקע מהדגם הקודם.

610x141-1
העיצוב החיצוני הפך מודרני ומרשים יותר עם יחידות תאורה צרות משולבות לד, מכסה מנוע גבוהה, בתי גלגל מודגשים וקו חלונות משתפל בחלקו האחורי שיוצרים מראה דינמי. תא הנוסעים מכיל 7 מושבים כבעבר ועושה שימוש בחומרים איכותיים יותר, מסך מגע גדול במרכז הקונסולה ו-7 כריות אוויר כסטנדרט לעומת שתיים בדגם הקודם.

טויוטה פורטונר. הבסיס הוא טויוטה היילקס החדש, המחיר כ-35% מתחת טויוטה לנדקרוזר. צילום: טויוטה

טויוטה פורטונר. הבסיס הוא טויוטה היילקס החדש, המחיר כ-35% מתחת טויוטה לנדקרוזר. צילום: טויוטה

למרות הפוטנציאל מתג מחיר של כשני שלישים מלנד קרוזר ובדומה למתחריו; מיצובישי פאג'רו ספורט (צ'אלנגר), פורד אוורסט ושברולט טרייל בלייזר, גם הפורטונר לא מתוכנן לשווקים מערביים ועל כן לא יוצע בקרוב באולם התצוגה המקומי של טויוטה.

טויוטה פורטונר. הבסיס הוא טויוטה היילקס החדש, המחיר כ-35% מתחת טויוטה לנדקרוזר. הפנים הוא של טנדר טויטה היילקס הבא שיושק בקרוב. צילום: טויוטה

טויוטה פורטונר. הבסיס הוא טויוטה היילקס החדש, המחיר כ-35% מתחת טויוטה לנדקרוזר. הפנים הוא של טנדר טויטה היילקס הבא שיושק בקרוב. צילום: טויוטה

מבחן רכב הונדה CRV

$
0
0

ניר בן זקן

מתיחת פנים לדור רביעי

2.0ל' 155 כ"ס

החל מ-190 אלפי שקלים

מולטימידה מקומית עם WAZE

מרווח גחון 16.5 ס"מ

הונדה CRV היה ממייסדי קטגוריית הקרוסאוברים. עוד באמצע שנות התשעים הבינו במטה החברה בטוקיו, את מה שכל יצרן רכב יודע היום; הרוב המכריע של הלקוחות חושק רק בהופעה חיצונית מסוקסת וקרבית של רכב שטח ללא היכולת האמיתית. למעשה יכולת השטח הייתה חיסרון בעבור הרוב, שכן המכלולים החסונים גבו תשלום בנימוסי הכביש ובצריכת הדלק.
כבר לפני שני עשורים הגתה הונדה את המתכון הפופולארי ביותר כיום בתעשיית הרכב; התבססות על מרכב מכונית הכביש של החברה (סיוויק) עם הגבהת מרכב, מראה קשוח ותנוחת ישיבה מורמת מעם. למרות שטויוטה הקדימה את הונדה בשנה, ה-CRV הפך פופולארי יותר כשמאז הושק לראשונה לפני שני עשורים כ-7 מיליון CRV נמכרו ברחבי העולם וכבר שלוש שנים ברציפות שהוא הקרוסאובר הנמכר ביותר בארה"ב ונמצא ברשימת עשרת הדגמים הנמכרים ביותר מכל הקטגוריות בשוק האמריקאי.

מבחן רכב הונדה CRV. הצלחה היסטורית מדודה בישראל, הצלחה היסטרית באירופה. החל מ-190 אלפי שקלים. צילום: הונדה

מבחן רכב הונדה CRV. הצלחה היסטורית מדודה בישראל, הצלחה היסטרית באירופה. החל מ-190 אלפי שקלים. צילום: הונדה

בארץ הוא קצת פחות הצליח, בעיקר בגלל מחיר גבוה ביחס למתחרים וגם הדור הרביעי שנחת כאן בתחילת 2013 התקשה להיות אטרקטיבי ולא רק בהשוואה למאזדה CX5, קיה ספורטאז' ומיצובישי אאוטלנדר. גם ראב4, שכמו ה-CRV מוצע רק עם הנעה כפולה שמייקרת את המחיר בהשוואה לקרוסאוברים בעלי הנעה קדמית, נמכר במספרים גדולים יותר, כמעט פי 2 מתחילת השנה. כעת עבר ה-CRV מתיחת פנים קלה שאמורה לטפל בחלק מנקודות התורפה.

על הנייר
בניגוד לרוח הנושבת בסגמנט ומקדשת את העיצוב הדינמי, ה-CRV נראה מגושם גם לאחר מתיחת הפנים שנבדלת בגריל מודגש בצורת רשת, תוספת ניקל בחזית ותאורת לד שכעת מקיפה את צמד יחידות התאורה מלפנים. הונדה מייעדת את ה-CRV בעיקר לשוק האמריקאי וכנראה שבארץ המקדונלדס וה-KFC אוהבים את זה שמן ומגושם.

מבחן רכב הונדה CRV. למרות בסיס גלגלים קצר, תא המטען עצום, תפעול המושבים מבריק וצריכת הדלק טובה. צילום: הונדה

מבחן רכב הונדה CRV. למרות בסיס גלגלים קצר, תא המטען עצום, תפעול המושבים מבריק וצריכת הדלק טובה. צילום: הונדה

למרות שבסיס הגלגלים קטן יחסית (263 ס"מ) תא הנוסעים מרווח למדי ושופע בתאי אכסון פרקטיים. עם 589 ליטר תא המטען מציע את הנפח הגדול בסגמנט (אבל מכיל גלגל רזרבי קטן) וגדל ל-1,669 ליטר על ידי קיפול נוח למושבים (באמצעות צמד ידיות בתא המטען) שיוצרים רצפת הטענה שטוחה. המושבים עצמם נוחים למדי, גם אחרי כמה מאות קילומטרים של נהיגה רצופה, אבל נעדרי תמיכה ומיקום ההגה רחוק מידיי הנהג, משאיר מקום לכרס בריאה של באדווייזר. עיצוב הקונסולה המרכזית פרוס לרוחב ואיכות החומרים טובה בסך הכל אבל מרגישה מעט קודרת בשל שימוש בצבע שחור בעיקר. שטחי חלונות גדולים ומכסה מנוע המשתפל מטה יוצרים תחושה אוורירית של ישיבה על הגובה.

מבחן רכב הונדה CRV. איכות תא הנהג וסביבת הנוסעים עדיין בראש הסגמנט. מולטימדיה מקומית מצויינת ומכ"מ לבלימה אוטונומית מוספים לבידור ולבטיחות בהתאמה. צילום: ניר בן זקן

מבחן רכב הונדה CRV. איכות תא הנהג וסביבת הנוסעים עדיין בראש הסגמנט. מולטימדיה מקומית מצויינת ומכ"מ לבלימה אוטונומית מוספים לבידור ולבטיחות בהתאמה. צילום: ניר בן זקן

החידוש העיקרי במתיחת הפנים הוא הוספת מערכת מולטימדיה מקורית "הונדה קונקט" עם מסך מגע בגודל 7" חיבור מירור לינק תואם אנדרואיד הכוללת את תפקודי הצביטה, גרירה והקשה המוכרים, אפליקציות כמו WAZE, תפריט מלא והעתקת ספר טלפונים בעברית, מצלמת רוורס, חיבור HDMI וצמד שקעי USB, אך היא אינה מוצעת בגרסת "קומפורט" הבסיסית ובכל מקרה מסורבלת לתפעול. בסעיף הבטיחות מוצעת בכל רמת האבזור מערכת CTBA (ר"ת City-Brake Active) המבוססת על רדאר ומסייעת במניעת או הפחתת תאונות דרכים בנסיעה עירונית (בתווך המהירות של בין 5-30 קמ"ש) על ידי הפעלה אוטומטית של הבלמים בזיהוי התנגשות.

השאר נותר כשהיה, גרסת קומפורט הבסיסית (ב-190 אלף שקלים) דלה באבזור המסתכם בשליטה על מערכת השמע מההגה, בלוטות' ו-USB, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט, משוטים להחלפת הילוכים מההגה, חישוקים קלים בקוטר 17" ו-6 כריות אוויר. רכב המבחן ברמת האבזור האמצעית "אלגנס" (ב-213 אלף שקלים) מוסיף כאמור את מערכת המולטימדיה וגם חיישני גשם, תאורה וחניה מלפנים ומאחור, מראות מתקפלות חשמלית, פתחי מיזוג ליושבים מאחור וחימום למושבים הקדמיים. גרסת "אקזקיוטיב" הבכירה בהיצע מוסיפה גג שמש פנורמי (שאינו נפתח), פתיחה חשמלית לדלת תא המטען, מושבי עור, מושב נהג מתכוון חשמלית, פנסי קסנון דינמיים, מפתח חכם וחישוקים בקוטר 18" בעבור רבע מיליון שקלים.

מכאניקה
יחידת ההנעה לא שונתה; מנוע 2.0 ליטר המפיק 155 כ"ס ב-5,000 סל"ד ו-19.57 קג"מ ב-4,300 סל"ד ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית עם 5 יחסים. זמינות הכוח מתקבלת רק בסל"ד גבוהה, יחסי העברה ארוכים בתיבת ההילוכים (הילוך 2 מגיעה ל-120 קמ"ש) ומשקל עצמי של 1.6 טון ה-CRV מרגיש עצל ודורש לחץ כבד על הדוושה כדי לזרום עם קצב התנועה, בעיקר בכביש הררי. הכפתור הירוק עם הכיתוב ECON וסמל "העלים" הופך את העצלות לבלתי נסבלת והוא מכובה 2 דקות אחרי היציאה מחניון החברה. חבל שהונדה לא מייבאת את מנוע הטורבו דיזל החדש (1.6 ליטר, 160 כ"ס, 35.7 קג"מ ותיבה אוטומטית עם 9 יחסים) שזוכה לתשבוחות רבות והיה יכול לייצר ל-CRV יתרון מול מתחריו.

מבחן רכב הונדה CRV. המתלים יוצרים נוחות נסיעה טובה מאד, שדה הראיה מצויין, זוויות המרכב ומרווח הגחון מגבילים מאד בשטח. צילום: ניר בן זקן

מבחן רכב הונדה CRV. המתלים יוצרים נוחות נסיעה טובה מאד, שדה הראיה מצויין, זוויות המרכב ומרווח הגחון מגבילים מאד בשטח. צילום: ניר בן זקן

טיול שטח רטוב וצונן

מבחן רכב סובארו אאוטבק

נוחות הנסיעה ב-CRV טובה למדי, כיול המיתלים החדש מבודד טוב מבעבר שיבושים בכביש עירוני ומשפר את ריסון התנודות במהירות גבוהה. בידוד הרעשים טוב, המנוע שקט (2,100 סל"ד ב-110 קמ"ש) ורק מעט רעשי רוח חודרים בשל המראות הגדולות. גם התנהגות הכביש שופרה, בעיקר כיול החדש להגה שמרגיש מדויק יותר (בשונה מחופש מובנה במרכז בדגם הקודם) והרחבת מפסק הגלגלים בציר האחורי הוגדל ב-1.5 ס"מ שמשפרת את היציבות הכיוונית ואחיזת הכביש.

מבחן רכב הונדה CRV. המתלים יוצרים נוחות נסיעה טובה מאד, שדה הראיה מצויין, זוויות המרכב ומרווח הגחון מגבילים מאד בשטח. צילום: ניר בן זקן

מבחן רכב הונדה CRV. המתלים יוצרים נוחות נסיעה טובה מאד, שדה הראיה מצויין, זוויות המרכב ומרווח הגחון מגבילים מאד בשטח. צילום: ניר בן זקן

CRV מעולם לא היה חיית שטח ועם מרווח גחון צנום (16.5 ס"מ) פגושים ומפלט אחורי פגיעים (זוויות גישה/נטישה 21/28 מעלות) גם הדגם הנוכחי לא מתיימר לאתגר אפילו את סובארו פורסטר. עם זאת הדור הנוכחי בעל הנעה כפולה מסוג מצמד רב דיסקיות עם בקרה אלקטרונית (מכאנית בעבר) מסוגלת להגיע לחלוקת כוח של 40/60 קד'/אח' (לעומת 30/70 בדור הקודם) וזו ברירת המחדל בתחילת נסיעה כך שהעברת הכוח אחורנית מהירה ונטולת סחרור גלגלים קדמיים שאפיינו את הדגם הקודם. חבל שבקרת המשיכה מתקשה לרסן אובדני אחיזה בהצלבת צירים מזדמנת ואינה ניתנת לניתוק מלא כך שהיא מפריעה בנסיעה חולית, אם תרצו להוריד את אופנוע הים לחוף.

מבחן רכב הונדה CRV. למרות השינויים, אנחנו מרגישים כי ה-CRV קשישא יתקשה לפנות לקהל חדש מחוץ למעגל מעריצי הונדה. צילום: הונדה

מבחן רכב הונדה CRV. למרות השינויים, אנחנו מרגישים כי ה-CRV קשישא יתקשה לפנות לקהל חדש מחוץ למעגל מעריצי הונדה. צילום: הונדה

סיכום
לדור הרביעי של ה-CRV תא נוסעים מרווח יותר ממתחריו ונוחות נסיעה עדיפה שמקנים לו יתרון בפרמטרים החשובים ביותר עבור כלי שמיועד בראש ובראשונה לשימוש משפחתי. הוא גם חסכוני יחסית בצריכת הדלק עם 10.2 ק"מ לליטר בממוצע המבחן ו-11.5 ק"מ לליטר בשיוט.
במתיחת הפנים המראה החיצוני שופר מעט והתווסף אבזור בטיחותי ומערכת מולטימדיה מקורית, אך היא לא מוצעת בגרסת הבסיס. המגרעות הבולטות לא טופלו; המחיר של גרסת הבסיס גבוה (190 אלף שקלים, 20 אלף שקלים יותר ממתחרה הוותיק – טויוטה ראב 4) ואינה מציעה אבזור רב בתמורה, ובעיקר זו יחידת הכוח העצלה שבעלת ביצועים נחותה מהמתחרים, משהו שמנוע הדיזל (שמהווה את הסיבה העיקרית למתיחת הפנים) היה פותר ובמחיר הנכון היה עשוי ליצור יתרון תחרותי אמיתי.
ל-CRV יש מוניטין טובים בשוק הישראלי, וגם אם הוא לא יכול להיות בראשות טבלת המכירות, הוא ימשיך להימכר עבור לקוחות המותג הוותיקים. ליבואן המקומי זה כנראה מספיק טוב.

מבחן רכב הונדה CRV. למרות השינויים, אנחנו מרגישים כי ה-CRV וגם לפרנ'צסקה נותר מקום לשבת אחרי שהכנסו את הרוקי מאונטיין לתוך הבאגאז'. צילום: הונדה

מבחן רכב הונדה CRV. למרות השינויים, גם לפרנ'צסקה נותר מקום לשבת אחרי שהכנסו את הרוקי מאונטיין לתוך הבאגאז'. צילום: הונדה

בקרוב: קרוסאובר חדש של טויוטה

$
0
0

רוני נאק

הרוחות הנושבות בתעשיית הרכב מספרות על קרוסאובר קומפקטי חדש אשר טויוטה צפויה להציג בשנה הקרובה. טויוטה מכוונת ללב הסגמנט החם ביותר של ענף הרכב – רכבי הפנאי/קרוסאובר הקומפקטיים עם דגם אשר יקבל את השפה העיצובית שלו מרכב תצוגה אשר הציגה לפני שנה בתערוכת פריז.

Toyota-C-HR רכב התצוגה שנותן את ההשראה למראה של קרוסאובר חדש של טויוטה. החשיפה במרץ 2016 המטרה ניסאן קשקאי. צילום: טויוטה

Toyota-C-HR רכב התצוגה שנותן את ההשראה למראה של קרוסאובר חדש של טויוטה. החשיפה במרץ 2016 המטרה ניסאן קשקאי. צילום: טויוטה

לפי השמועות בענף טויוטה מתכוונת למקם את הקרוסאובר החדש ישירות מול ניסאן קשקאי ודומיו בשוק האירופאי. ככל הנראה שטויוטה תעשה שימוש בפלטפורמה של טויוטה פריוס הבאה. זו פלטפורמה גלובאלית אשר עתידה לשרת עשרות דגמים שונים בהיצע העולמי של טויוטה (בדומה ל-MQB של קבוצת פולקסווגן) – כאשר אחת האפשרויות היא מיתוג הדגם כ"אוריס קרוס" ועל ידי כך להרחיב את המשפחה הזו אשר מונה הצ'בק 5 דלתות, סטיישן ועתה גם קרוסאובר.

ברוח משפחת "אוריס" יותר מסביר יהיה לנחש כי גם הקרוסאובר העתידי של טויוטה עשוי להיות בעל הנעה היברידית. המידות צפויות להיות קרובות לאלו של ניסאן קשקאי אבל עם יתרון של ניצול חלל פנים עדיף בזכות השימוש בארכיטקטורה העדכנית יותר. אגב, רכב ניסוי כבר נצפה במבחנים בגרמניה.

Toyota-C-HR רכב התצוגה שנותן את ההשראה למראה של קרוסאובר חדש של טויוטה. החשיפה במרץ 2016 המטרה ניסאן קשקאי. צילום: טויוטה

Toyota-C-HR רכב התצוגה שנותן את ההשראה למראה של קרוסאובר חדש של טויוטה. החשיפה במרץ 2016 המטרה ניסאן קשקאי. צילום: טויוטה

מבחן רכב ניסאן קשקאי

טיול שטח לבטן האדמה

בשורה נוספת הנישאת בכנפי השמועות, היא של שחרור הרסן של מעצבי טויוטה. בעוד שאלו שמרו את הלהט למותג לקסוס, הנהלת טויוטה במגמה לשחרר את המושכות למעצבי החברה ואם אלו אכן יצליחו להוציא דגם עליז למראה כפי שמקובל בקבוצת הרכב הזו. ההשראה למראה תגיע מרכב תצוגה C-HR עליו כתבנו בעבר.

החשיפה העולמית צפויה להתקיים בתערוכת זנבה במרץ 2016.

לקסוס משדרגת את ה-LX

$
0
0

ניר בן זקן
ה-LX הוא רכב השטח הגדול ביותר בהיצע לקסוס, הפופולארי למדי בארה"ב בשני העשורים האחרונים. הדור הראשון התבסס על לנד קרוזר 80, השני על סדרה 100 וזה הנוכחי שנחשף בתערוכת ניו יורק ב-2007 מתבסס על סדרה 200 (שנמכר בישראל בשם V8).

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

כעת הוא עבר מתיחת פנים קלה שמקנה לו מראה אגרסיבי ומוחצן כמתבקש ממי שמנסה לאתגר את קאדילק אסקלייד; גריל שעון חול ענק בדומה לדגמי החברה הנוכחיים, יחידות תאורה צרות ומשולבות לד כצו האופנה, חישוקים ענקיים בקוטר 20" או 21" אופציונאליים, תפיחות על מכסה המנוע ופנסים אחוריים בצורת האות L.

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

בתא הנוסעים השינוי העיקרי הוא מסך תצוגה ענק בגודל 12.3" הנשלט ממשק דמוי עכבר, שעון זמן אנלוגי במרכז הקונסולה וגמורים שונים. מערכות בטיחות מתקדמות כמו מצלמות היקפיות, התראה על סטייה מנתיב, שמירת מרחק והולכי רגל, תאורה דינמית ובקרת שיוט אדפטיבית. בצד המכאני השינוי הוא בתיבת הילוכים אוטומטית עם 8 יחסים (6 בקודמת) שאמורה לתרום לשיפור הביצועים וצריכת הדלק.

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

מבחן רכב לקסוס NX

5 אופנועים שאתם חייבים לעצמכם

המנוע נותר כבעבר V8 בנפח 5.7 ליטר, 383 כ"ס כמו גם תיבת העברה עם הילוך כוח וההתבססות על שלדת סולם עם מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור. בולמי זעזועים אדפטיביים המשנים את קשיחותם בהתאם למצב הנהיגה הנבחר אמורים לשפר את נימוסי הכביש של הג'אמוס במשקל 2.7 טון.

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

לקסוס LX570 רענן, חדשני, גדול ומפואר מתמיד. האם עוד יש מקום למכוניות כאלו והאם הגדלנוע הזה יגיע גם אלינו? צילום: לקסוס

יבואנית לקסוס אינה מתכוונת לשווק את ה-LX שכן ניסיון השיווק של הגרסה "העממית" על ידי טויוטה נכשל והוא גם לא בדיוק מתיישב עם התדמית ה"ירוקה" שמאפיינת את לקסוס. לישראל הוא כנראה ימשיך לטפטף בכמויות קטנות בצינורות היבוא האישי.

טויוטה לנד קרוזר 200 מתרענן

$
0
0

ניר בן זקן
ספינת הדגל במשפחת הלנד קרוזר, ה-200 (המכונה V8 בישראל ובשווקים אחרים) עבר מתיחת פנים מקיפה. השינוי המרכזי נוגע לחזית עם יחידות תאורה מעוגלות (משולבות לד) וגריל ניקל גדול בצורת אליפסה שמקנים מראה מגושם פחות המזכיר את הדגם הראשון והאייקוני בסדרה – ה-80.

תא הנוסעים מכיל חומרים איכותיים ורכים מבעבר, קונסולה מרכזית שעוצבה מחדש מכילה מסך מגע בגודל 9" (8" בעבר), לוח שעונים עם צג TFT בגודל 4.2" וקיפול חשמלי לשורת המושבים השלישית. הלנד קרוזר כולל גם רשימת אבזור בטיחות מתקדם כמו התראה על סטייה מנתיב, עצמים בשטחים מתים (כולל תנועה צולבת ביציאה מחניה), על התנגשות (גם בהולכי רגל) כולל בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, תאורה דינמית ומערכת מצלמות היקפית.

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 מקבל תא נוסעים מעודן עם חומרים משופרים וקישוריות שלא הייתה כמוה.צילום: טויוטה

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 מקבל תא נוסעים מעודן עם חומרים משופרים וקישוריות שלא הייתה כמוה.צילום: טויוטה

כבעבר מוצעים צמד מנועי V8; בנזין בנפח 4.6 ליטר שלא שונה ומפיק 318 כ"ס וטורבו דיזל בנפח 4.5 ליטר מפיק 272 כ"ס (תוספת 7 סוסים) ובעל מסנן חלקיקים (PDF) שהתווסף כדי לאפשר לו לעמוד בתקנות זיהום האוויר המחמירות באירופה. בהמשך שרשר ההנעה נמצאים כבעבר תיבת שישה הילוכים אוטומטית שמעבירה את הכוח לכל ארבעת הגלגלים דרך תיבת העברה עם דיפרנציאל מרכזי מוגבל החלקה מסוג טורסן הניתן לנעילה והילוך כוח קצר.

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 לא! זו אינה פלטפורמה של סופרמיני אלא שלדת סולם כדת משה וישראל. צילום: טויוטה

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 לא! זו אינה פלטפורמה של סופרמיני אלא שלדת סולם כדת משה וישראל. צילום: טויוטה

כזכור ה-200 מתבסס על המתכון הישן והטוב של שלדת סולם עם סרן חי מאחור ומתלים נפרדים מלפנים. בולמי זעזועים אדפטיביים מציעים שלושה מצבי שיכוך (נוחות, רגיל וספורט) ומאפשרים גם הגבהת המרכב ב-5 ס"מ מלפנים ו-6 ס"מ מאחור ומוטות מייצבים אקטיביים (KDSS) ממזערים את זווית הגלגול בנהיגת כביש ומקנים מהלך מתלה ארוך בנסיעה בשטח.

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 חינני ומעודן. 8 מושבים גם אחרי הריענון. צילום: טויוטה

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 חינני ומעודן. 8 מושבים גם אחרי הריענון. צילום: טויוטה

עוד תורמים ליכולת השטח בקרת שליטה עם חמישה מצבי נהיגה המתאימה את תגובת המנוע, תיבת ההילוכים ובקרת המשיכה לתוואי הנבחר, בקרת זחילה בעלת 5 מהירויות ובקרת סבסוב שבמהירות נמוכה בולמת את הגלגל האחורי פנימי לפניה ומקטינה את רדיוס הסיבוב באזורים צפופים.

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 חינני ומעודן. הצללית לא השתנתה במתיחת הפנים. צילום: טויוטה

טויוטה לנדקרוזר 200 (V8) מודל 2016 חינני ומעודן. הצללית לא השתנתה במתיחת הפנים. צילום: טויוטה

לאחרונה היחידה לאבטחת אישים של השב"כ רכשה מיבואנית טויוטה 9 לנד קרוזר 200 שיחליפו את צי האודי A8 המזדקנות בהם נוסע ראש הממשלה והנשיא. "פשוטי העם" לעומת זאת שחושקים ב-200 החדש יאלצו לפנות לצינורות היבוא האישי.

Viewing all 253 articles
Browse latest View live